İzmir

GÜNCELLEME - İzmir'de deri işleme fabrikasında iş kazası

15:14 20 Nisan 2016
GÜNCELLEME - İzmir'de deri işleme fabrikasında iş kazası

İzmir'in Torbalı ilçesinde deri işleme fabrikasındaki geri dönüşüm tesisinde boru patlaması sonucu üzerilerine kimyasal madde dökülen 2 işçi ile aynı maddeyi soluyan 7 işçi, hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Çaybaşı mevkisindeki fabrikasının geri dönüşüm tesisleri bölümünde patlayan borudan geçen kimyasal madde işçiler Halil Baş ve İsmail Çınar'ın üzerine döküldü. Baş ve Çınar yaralanırken, aynı bölümde çalışanlar ile yardım için geri dönüşüm tesisine giren işçiler Nihal Adıgüzel, Durmuş Gökçen, Ergün Turun, Semih Akar, Mehmet Kaya Şenel, Aziz Baş, İbrahim Gözen de kimyasal maddeyi solumalarından dolayı rahatsızlandı.

Yardım çağrısı üzerine fabrikaya giden itfaiye ekipleri, işçileri bulundukları yerden çıkardı. İşçiler, 112 Acil Servis ekiplerince İzmir ve Torbalı'daki hastanelere kaldırıldı.

Bu arada işçilerden Durmuş Gökçen'in, bulunduğu ambulansın maddi hasarlı kazaya karışması üzerine başka ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesine götürüldüğü öğrenildi.

Olayın ardından jandarma ekipleri fabrikada inceleme başlattı.

Hastanede tedavileri tamamlanan 4 işçinin taburcu edildiği, 5'inin ise tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

- Fabrika yönetiminden açıklama

Öte yandan olayın meydana geldiği Sepiciler Çaybaşı Deri AŞ'nin yönetim kurulu başkanı Mehmet Sepici tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde fabrikanın arıtma tesisi devir daim pompa odasında iş kazasının yaşandığı bildirildi.

Kazada biri ağır 5 işçinin yaralandığını kaydeden Sepici, "İlk müdahale fabrikamız yetkili personeli tarafından gerçekleştirildikten sonra yaralılar 112 Acil Servisi ile hastanelere ulaştırılmışlardır." ifadelerini kullandı.

Mehmet Sepici, olayı yakından takip ettiklerini, kaza nedeninin belirlenmesinin ardından gerekli açıklamaların kamuoyuna yapılacağını bildirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.