İzmir

İzmir Jeotermal AŞ'de TİS'te anlaşmazlık

19:31 23 Nisan 2016
İzmir Jeotermal AŞ'de TİS'te anlaşmazlık

TÜRK-İŞ'e bağlı Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) İzmir Şube Başkanı Muharrem Ekim, İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 50 ortak olduğu İzmir Jeotermal Anonim Şirketi'nde 40 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını bildirdi.

Ekim, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Jeotermal AŞ'de 1 Ocak'ta başlayan ve 40 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını, kendilerinin yüzde 15 zam isteğine karşın işverenin yüzde 9 zam önerisi yaptığını belirtti.

Bunun kabul edilemez olduğunu dile getiren Ekim, "Sosyal haklar konusunda anlaşma sağlanmasına karşın, ücret zammı ve iş riski zammı konusunda uzlaşmaya varamadık. Arabulucu süreci olan geçtiğimiz 15 günde de anlaşma sağlanamadı. İşçilerimiz bin 800 ile 2 bin 200 lira arasında değişen oranlarda maaş alıyorlar. Ancak vergiyle maaşlar yılın ilk altı ayından sonra oldukça düşüyor. Çalıştığımız iş kolu nedeniyle iş riskinin de maaşa yansımasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şirketin ekonomik kazancının oldukça iyi olduğunu, işçilere yüzde 15 zammın verilebileceğini savunan Ekim, 27 Nisan'da arabulucu döneminin de sona ereceğini, sözleşmenin maşa başında bitirilmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.