İzmir

İzmir'de kentsel dönüşüm için mayısta ihale yapılacak

12:51 28 Nisan 2016
İzmir'de kentsel dönüşüm için mayısta ihale yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar ilçesindeki 2 mahalledeki kentsel dönüşümün ilk etabı için 18 Mayıs'ta ihaleye çıkacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Karabağlar'da Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerinde, 32 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı için kapalı teklif usulü ve 2 aşamalı ihale yapılacak. 313 konu ve iş yerini kapsayan ihale için firmalar 18 Mayıs'ta teklif verecek.

Uzundere Mahallesi'ndeki 12 bin 809 metrekare alanlı iki adada 280 konut ve 33 işyeri yapılacak.

Tüm sosyal ve teknik donatı alanları ile yolların büyükşehir belediyesi tarafından yapılacak projeye ilişkin görüşlerine yer verilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, uygulanacak sistemde belediyenin hiçbir şey talep etmeyeceğini belirtti. Kocaoğlu, "Müteahhitin maliyeti ve artı karı haricinde, kalan parasal değer ne varsa mülkiyet sahiplerine eşit olarak dağıtılacak. Bugüne kadar İzmir’in belirli yerlerinde kentsel dönüşüm adı altında yapılan şeyler var. Ama bunlar kent değil bina dönüşümüdür. Çünkü yeniden bir kent kurmuyorsun. Biz kentsel dönüşüm projelerimizde yeniden bir kent kuruyoruz. Biz bu ilk örneği gösterip geliştirmeye kararlıyız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.