İzmir

TBMM Başkanı Kahraman'ın laiklikle ilgili sözleri

20:18 28 Nisan 2016
TBMM Başkanı Kahraman'ın laiklikle ilgili sözleri

Ödemiş'te bazı sivil toplum kuruluşları, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerini protesto etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim İş, İzmir Barosu Ödemiş Temsilciliği, Türk Eğitim Sen, ÇYDD Ödemiş Şubesi, CHP İlçe Örgütü’nün katılımıyla hükümet konağı önünde basın açıklaması yapıldı.

Grup adına açıklamayı okuyan Ödemiş ADD Başkanı Gürcay Işık, "Türkiye’nin hassasiyetleri ile oynayacak kadar tehlikeli olan bu sözler, 'düşünmeden edilmiş bir sözdür' diye yorumlamak iyi niyeti bir hayli aşmaktadır. Milli iradenin temsil edildiği makamda oturan Meclis Başkanının böyle bir söylemde bulunması ve bu söylemin 'kişisel fikrini beyan etmiştir' şeklinde yorumlanması da bizleri bir hayli üzmüş ve endişelendirmiştir." dedi.

ADD Başkanı Işık, anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilmeyecek maddelerinden olan laikliği tartışmaya açmanın, toplumsal barışı, birlik ve beraberliği dinamitlemek anlamına geldiğini ileri sürdü.

Işık, "Laikliğin kaldırılması hayalini kuranlar, yeni bir kutuplaşmanın fitilini ateşleyenler bilmelidir ki halkımız buna asla izin vermeyecektir. Bu ülkenin daha fazla kutuplaşmaya ihtiyacı yoktur. Bu ülkenin barışa, birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır." diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, alkışlarla "Türkiye Laiktir laik kalacak" sloganı atarak dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.