İzmir

İzmir'e güneş enerjisi sistemi kurulacak

11:35 01 Mayıs 2016
İzmir'e güneş enerjisi sistemi kurulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı'nda oluşturacağı güneş enerjisi sistemi ile hem bu yaşam parkının tüm elektrik ihtiyacını hem de Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'ne ait yıllık ortalama tüketimin yaklaşık yüzde 40'ını karşılayacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Güneş Enerjisi Sistemi-İBB GES" olarak adlandırılan proje için İZKA'nın "Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı"na başvuru yapıldı.

Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı içindeki spor salonu ve otopark alanına çatı uygulaması ile şebekeye bağlı 186 kWp'lik olarak kurulacak sistem, güneşten yılda yaklaşık 275 bin kWh elektrik enerjisi elde edecek.

Sistem sayesinde Yaşam Parkı'nın yıllık ortalama 90 bin kWh enerji ihtiyacı ile Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'ne ait yıllık ortalama 482 bin 888 kWh tüketimin yaklaşık yüzde 40'ı karşılanacak. Ayrıca sisteme eklenecek elektrikli binek araç ve engelli araç şarj istasyonu ile ücretsiz hizmet verilecek.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, güneş panelleri ile elektrik üreterek hem sürdürülebilir enerji kullanımını artırma hem de kamu kaynaklarının etkin kullanımı sağlayarak kamusal tasarruf elde etme çalışmalarını yaygınlaştıracaklarını belirttiler.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.