İzmir

Sinematek'te "İtalyan rüzgarı" esecek

10:42 02 Mayıs 2016
Sinematek'te "İtalyan rüzgarı" esecek

İzmir Büyükşehir Belediyesinin "Yeniden Sinematek" gösterimlerinin, mayıs ayında "Tarantino ve İtalyan Stili" temasıyla izleyicinin karşısına çıkacağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yönetmen Quentin Tarantino'yu etkileyen "II Buono, II Brutto, II Cattivo", "Black Sabbath" ve "Milano Calibro 9" ile Tarantino'nun "Rezervuar Köpekleri"nin ardından popüler kültür başyapıtı olarak tanınan "Pulp Fiction" filminin sinemaseverlerle buluşacağı kaydedildi.

İtalyan yönetmen Sergio Leone tarafından 1966 yılında çekilen "II Buono, II Brutto, II Cattivo - İyi, Kötü, Çirkin" filmi 4 Mayıs Çarşamba, Mario Bava’nın "Black Sabbath - Korkunun Üç Yüzü" filmi 11 Mayıs Çarşamba, yönetmen Fernando Di Leo'nun "Milano Calibro 9 - 9 Kalibre" filmi 18 Mayıs Çarşamba, Tarantino'nun "Pulp Fiction - Ucuz Roman" filminin ise 25 Mayıs Çarşamba günü izlenebileceği ifade edildi.

Ücretsiz ve 15 yaş üstü izleyicilere açık olan film gösterimlerinin, İzmir Sanat’ta, saat 20.00'de başlayacağı belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.