İzmir

İzmir ve Aydın'daki terör operasyonları

03:03 03 Mayıs 2016
İzmir ve Aydın'daki terör operasyonları

İzmir ve Aydın'da düzenlenen iki ayrı terör operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 1'i tutuklandı, 8 kişi serbest bırakıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, İzmir ve Aydın'da düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Terörle Mücadele Şube ekiplerince, 30 Nisan'da Bergama, Bayraklı, Buca ve Konak ilçeleri ile Aydın'da 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, operasyon kapsamında 1'i Aydın'da olmak üzere 5 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonda Konak'taki 2 dernekte de arama yapılmış, çok sayıda yasaklanmış pankart, örgütsel doküman ve dijital malzemeye el konulmuştu. Zanlıların sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK'nın propagandası yaptıkları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili izinsiz gösteri hazırlığında oldukları iddia edilmişti.

Öte yandan, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 1 Mayıs'ta Buca ilçesinde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 kişi de emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bazı kişilerin terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü ve 1 Mayıs'ta eylem yapacakları ihbarı üzerine çalışma başlatmış, Buca ilçesinde düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.