İzmir

Şırnak'taki terör operasyonu

02:06 07 Mayıs 2016
Şırnak'taki terör operasyonu

Şehidin annesi Nazlı ve babası Binali Şara'nın Erzurum'da yaşadığı, oğlu Ufuk Şara'nın da cenazeyi almak üzere Ankara'ya gittiği öğrenildi.

Şırnak'ta, terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit düşen Özel Hareket Polisi Ergin Şara'nın İzmir'deki evinde yas var.

Şehidin, Karşıyaka ilçesinde yaşayan eşi Semra ile çocukları Ufuk, Fatma ve Bahar Şara'nın evine gelen meslektaşları, aileye acı haberi sağlık ekipleri eşliğinde verdi.

Şehidin evinin bulunduğu sokağa ve eve Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu. Haberi alan yakınları ve mahalle sakinleri şehidin ailesine taziyede bulundu.

Gözyaşlarını tutamayan şehidin ağabeyi Kazım Şara, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşiyle 15 gün önce telefonla görüştüğünü söyledi. 15 Mayıs'ta İzmir'e geleceğini aktaran Şara, ''Bu konuşmadan 3-4 gün sonra yaralandığı haberini aldık. Ankara'ya gittik birkaç gün kaldık ve yapacak bir şey olmayınca döndük. Diyecek bir şey yok, Allah onları kahretsin.'' diye konuştu.

Şehidin cenazesinin, Karşıyaka Beşikçioğlu Camii'nde ikinde vakti kılınacak namazın ardından Bornova Işıkkent Polis Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi.

Özel Hareket Polisi Ergin Şara, Şırnak'ta devam eden operasyonlarda 26 Nisan'da yaralanmış ve GATA'da tedavi altına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.