İzmir

Ovacık'taki RES projesine tepki

18:40 07 Mayıs 2016
Ovacık'taki RES projesine tepki

Urla ilçesinde, ormanlık alana kurulması planlanan rüzgar enerjisi santrali (RES) projesi için ağaç kesilmesini protesto eden grup eylem yaptı.

Urla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan, Vatan Partisi İlçe Başkanı Hayrettin Akay, CHP Urla Kadın Kolları Başkanı Fatma Gürsoy, Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Urla ve Konak Kent Konseyleri, İZÇEP, GÜLDER temsilcilerinin de arasında bulunduğu grup "Havana, suyuna, toprağına sahip çık", "Orman yoksa su yok" sloganları attı.

Grup adına basın açıklaması okuyan Urla Kent Konseyi Çevre Grubu Sözcüsü Ali Yanar, projeye ilişkin 2014 yılından beri hukuk mücadelesi verdiklerini, bu süreçte verilen yürütmeyi durdurma kararına rağmen ağaç kesiminin yeniden başladığını kaydetti.

RES'in zararlarına ilişkin bilim insanlarının görüşüne başvurduklarını belirten Yanar, şunları söyledi:

"Uluslararası mevzuat, yaşam alanlarına, ormanlık alanlara, kuş göç yollarına, arıcılık, hayvancılık, tarım alanlarına rüzgar enerji santralleri kurulamaz demiş, biz ne yapmışız? Köylerin dibine evlerin 250 metre yakınına dikmişiz bu canavarları, insanlar pencerelerini açamaz, birbirlerini duyamaz olmuşlar, yarasalar göç etmiş, kuşlar çarpıp parçalanmış, erken doğumlar, düşükler, işitme, denge bozuklukları, asabi hastalıklar artmış. Bir köylü 'canınızı verin dağınızı vermeyin' diye bağırıyor, bıçak kemiğe dayanmış."

Basın açıklamasının ardından grup orman kesim alanında nöbet tutmak üzere otobüslerle hareket etti.

Proje kapsamında Urla Ovacık RES alanına 12 RES direği kurulması planlanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.