İzmir

İzmir'de ipek böceği üretimi

11:03 11 Mayıs 2016
İzmir'de ipek böceği üretimi

İzmir'in Torbalı ilçesinde ipek böceği üretimine başlandı.

Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede yıllar önce yaygın şeklide ipek üretimi gerçekleştiren üreticiler, yeni bir projeyle tekrar ipek böceği üretimine başladı.

İlçe müdürlüğü ile Kozabirlik'in projesi çerçevesinde, Torbalı'da ipek böcekçiliğini yaygınlaştırmak için harekete geçildi.

Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Karakaya, ilçede yıllar önce yapılan yaygın ipek böcekçiliği üretiminden dolayı birçok dut ağacı bulunduğunu, projeyle birlikte hem bu ağaçların değerlendirileceğini hem de üreticilerin tarımsal olarak kısmen pasif oldukları bu dönemde ek gelir sağlayabileceğini belirtti.

Toplam üretim süresinin sadece 1 ay olduğunu vurgulayan Karakaya, proje ile 6'sı kadın 11 üreticiye Kozabirlik ile eğitim verdiklerini, ardından 33 kutu ipek böceği dağıttıklarını ve üretimin başlatıldığını kaydetti.

Karakaya, her bir kutuda yaklaşık 20 bin ipek böceğinin olduğunu ve kutu başına 40-45 kilogram kozanın elde edileceğini, kutu başına bin 600-bin 800 lira civarında kazanç sağlanacağını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.