İzmir

İzmir'de organize hırsızlık

18:43 14 Mayıs 2016
İzmir'de organize hırsızlık

İzmir'de 35 ayrı ev ve iş yerinden hırsızlık olayına karıştıkları belirtilen 5 kişilik şebeke yakalandı. Mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, asayiş ekipleri 8 Mayıs akşamı Çiğli'den, Karşıyaka yönüne hızla giden bir otomobilden şüphelenerek durdurmak istedi. "Dur" ihtarına uymayan otomobilin sürücüsü takibe alındı. Yaşanan kovalamacada durdurulan otomobilin sürücüsü F.T. (30) gözaltına alındı.

F.T'nin, bir süre önce Diyarbakır'dan İzmir'e getirdiği 4 kişi ile birlikte çok sayıda ev ve işyerinden hırsızlık yaptığı belirlendi. Operasyon başlatan polis, F.T. ile bağlantılı şebekenin diğer üyeleri S.A. (21), O.Y. (21), O.Ç. (24) ve M.B.K'yı (23) da Bornova'da kiraladıkları evlerde yakaladı.

Şüphelilerin kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda 2 tabanca, 2 şarjör ve 17 dolu fişek ile maddi değeri yüksek 14 kol saati, 2 gözlük, 1 cep telefonu, 3 parça küçük ziynet eşyası ve 1 kolyeye el konuldu. Aramalarda ayrıca şüphelilerin hırsızlık yaparken kullandıkları değerlendirilen, kapı dilini açmakta kullanılan 2 adet şeffaf sert plastik, 1 kurbağacık anahtar, 4 tornavida ve 2 çift eldiven ele geçirildi.

İzmir'in muhtelif ilçelerinden toplam 32 ev ve 2 iş yerinden hırsızlık olayına karıştıkları iddia edilen 5 zanlı, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.