İzmir

Şakir Süter Gazetecilik Yarışması başvuruları başladı

10:09 16 Mayıs 2016
Şakir Süter Gazetecilik Yarışması başvuruları başladı

İzmir'de merhum Bergamalı gazeteci-yazar Şakir Süter anısına düzenlenen "Şakir Süter Gazetecilik Yarışması"na başvurular başladı.

Bergama Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir'de görev yapan gazetecilerin gelişimlerine katkıda bulunmak ve başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek amacıyla yapılan yarışma, haber, inceleme-araştırma, röportaj, karikatür ve fotoğraf alanında planlandı.

Yarışma İzmir ve ilçelerindeki basın-yayın organlarında çalışan gazetecilerin 15 Temmuz 2015-15 Temmuz 2016 tarihleri arasındaki çalışmalarını kapsayacak.

Adayların çalışmalarını 5 Ağustos Cuma günü saat 17.30'a kadar Bergama Belediyesi Basın Bürosu'na teslim etmesi gerekiyor.

Süter'in ölüm yıldönümü olan 27 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek ödül töreninde beş kategorinin dışında ayrıca Bergamalı gazeteci merhum Ahmet Ünaleroğlu ve Bergama Belediyesi adına da özel ödül verilecek.

Gazeteciliğin bir ülkedeki en kutsal mesleklerden biri olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, toplumun haber alma hakkı için zor şartlarda bu mesleği icra eden basın emekçilerine ve onların eserlerine az da olsa katkı sunabilmek adına başlattıkları yarışmanın beşincisini düzenleyeceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.