İzmir

Dikili'deki yapay resife ilk dalış yapıldı

11:29 18 Mayıs 2016
Dikili'deki yapay resife ilk dalış yapıldı

Dikili ilçesinde dalış turizmini geliştirip su altı zenginliğe dikkat çekmek amacıyla Dikili Kaymakamlığı ile Dikili Belediyesi’nin işbirliğinde hazırlanan ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığının desteğiyle hayata geçirilen "Beylik Çeşmesi Yapay Resif Projesi" kapsamında geçtiğimiz hafta sonu batırılan SGH-51 sahil güvenlik botuna ilk keşif dalışı yapıldı.

Murat Durak, Emin Sezer, Tayfun Karataş, Aras Selçuk ile Ayvalık Kuzey Mavi Dalış Merkezinin dalgıçları Kaan Yılmaz ve Banu Demir'den oluşan 6 kişilik ekip, 35 metre derinlikteki SGH-51 botuna indi.

Dikili Beylik Çeşmesi mevkisinde karadan 30 metre açıkta batırılan SGH-51 botun son hali gözlemleyen ekip, hatıra fotoğraf çekerek yaşadıklarını görüntülemenin keyfini yaşadı.

- Balıklar yapay resife akın ediyor

Ayvalık Kuzey Mavi Dalış Merkezi dalgıçlarından Kaan Yılmaz, batığa ilk dalışı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Batığın yakın zamanda çok önemli bir dalış merkezi olacağına inandığını ifade eden Yılmaz, "Henüz çok erken olsa da SGH-51 bot batığın beklenenden çok önce balıkları kabul etmeye başladığını gözlemledik. Bot içerisinde ve civarında çok sayıda farklı çeşit balıkla karşılaştık." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.