İzmir

İzmir'den kısa kısa

17:55 18 Mayıs 2016
İzmir'den kısa kısa

Bergama ilçesine bağlı Kozak Çamavlu Mahallesi'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Ege Üniversitesi'nin işbirliğiyle yürütülen "Mera Amenajman ve Islah Projesi" kapsamına alınan meranın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, proje kapsamında toplam 800 bin liralık yatırım yapılacak meranın, Bergama ve Türkiye açısından çok özel ve önemli bir bölge olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Gönenç, bölgenin tüm Türkiye’ye örnek olabilecek kırsal kalkınma projelerini, kendi olanakları ve kendi muhtarlarının gayreti ile hayata geçirdiğine dikkat çekti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal ise, İzmir'in hayvancılık ağırlıklı tarımsal yapısı ve potansiyeliyle öne çıktığına işaret ederek, "Bu konuda en önemli çalışmalarımızdan bir tanesi kaba yem ihtiyacımızı karşılayarak, üreticilerimizin maliyetini düşürmektir. Bunun için en önemli kaynak yem bitkisi olmalıdır. İzmir, bu anlamda yüksek kapasiteye sahiptir. Ancak, bir yandan da mevcut meralarımızın ıslah edilmesi gerekiyor." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından mera alanına geçilerek, mera birimi çalışanları ve köylüler ile birlikte kurdele keserek alanın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Ege Üniversitesi öğretim üyeleri, Aliağa, Menemen, Kınık, Dikili ve Bergama Ziraat Odası başkanlarının yanı sıra siyasi parti temsilcileri, Kozak mahalle muhtarları ve civar mahallelerden çok sayıda vatandaş katıldı.


- CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı'ndan 19 Mayıs açıklaması

CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı üyeleri, "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla hükumet konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk bırakarak, basın açıklaması yaptı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından basın açıklamasını okuyan CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kiremitçi, 19 Mayıs'ın Türkiye'nin özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu belirtti.

Kiremitçi, "Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlarken içimizde büyük bir burukluk var. Bu burukluğun ana nedeni, Mustafa Kemal Atatürk’ün getirdiği çağdaşlık göstergesi yeniliklerin, bir bir yok edilmeye çalışılmasıdır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye’nin ve ulusumuzun yön değiştirerek, çağ dışılığa itilmesini önleyeceğiz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı.


- Ödemiş'te "4. Atletizm Şenliği" düzenlenecek

Ödemiş ilçesinde belediye tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 4. Atletizm Şenliği düzenlenecek

19 Mayıs Perşembe günü Saraçoğlu Stadyumu’nda yapılacak şenliklere, ortaokul ve lise öğrencileri ile yetişkinler arasında koşu, gülle atma ve uzun atlama dallarında yarışmalar yapılacak.

Küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler 5 kategoride yapılacak yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilecek.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.