İzmir

Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilmesi

16:48 19 Mayıs 2016
Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilmesi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın genel başkanlığa aday gösterilmesine ilişkin, "Yatırım yapan, üreten, katma değer yaratan, istihdam sağlayan, döviz kazandıran kesim olarak bizleri dinleyen, anlayan ve çözüm odaklı Binali Yıldırım’ın isminin Başbakanlık için geçmesinden büyük memnuniyet duymaktayız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin son dönemde siyasi gerilim içerisinde zaman kaybettiğini, AK Parti Genel Başkanlığı'na aday gösterilen Yıldırım'ın ülkeye değer katacağına inandıklarını belirtti.

Açıklamada, "Yatırım yapan, üreten, katma değer yaratan, istihdam sağlayan, döviz kazandıran kesim olarak bizleri dinleyen, anlayan ve çözüm odaklı Binali Yıldırım’ın isminin Başbakanlık için geçmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz" ifadesini kullanan Yorgancılar, ülke ve İzmir için yapacak işlerinin, gerçekleştirecekleri hayallerinin bulunduğunu kaydetti.

İcraatlarıyla ön planda olan Binali Yıldırım'ın başbakan olması halinde İzmir'in de bundan payını alacağına değinen, Yorgancılar, açıklamasında şu görüşlerini paylaştı:

"Siyasi tecrübesi ve bilgi birikimi ile bakanlığı dönemi içerisindeki faaliyetleri, Yıldırım’ın yapabileceklerini de ortaya koymaktadır. Yıldırım’ın önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı, ardından İzmir milletvekilliği İzmir sevdasını açıkça ortaya koymaktadır. Samimiyeti, çalışkanlığı ve konulara yaklaşımı ile İzmir için de Yıldırım’ın yeri ayrıdır. O nedenle, İzmir’e bir Başbakan çok yakışacak olmakla birlikte, esas olan Yıldırım’ın İzmir’e çok yakışacağıdır."

- "Bizi sıkıntılarımızdan sıyıracak"

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya da sanayicinin sermayesinin paranın yanı sıra moral olduğunu vurgulayarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığına adayı gösterilmesinin kendilerine büyük moral verdiğini belirtti.
Kaya, Binali Yıldırım'ın başbakanlık konusunda öne çıkmasının İzmir ve kendilerine heyecan verdiğine işaret ederek, İzmirli bir bakanın başbakan olması, hem kent hem Ege Bölgesi hem de ülke için hayırlı olacağına inandıklarını bildirdi.
Haberi aldığında 8-10 iş adamı arkadaşıyla toplantı halinde olduklarını herkesin Yıldırım'ın adaylığından mutabık kaldığını aktaran Kaya, "Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir, ama hepimiz Binali Yıldırım'ın aday gösterilmesinden mutluluk duyduk. Yıldırım'ın hızlı bir şekilde dünyadaki küresel kriz sürecinde yeni bir sinerji ve motivasyonla bizi sıkıntılarımızdan sıyıracağına inancımız var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğu dönemlerden beri birebir tanıdığımız bir insan. Çok çalışkan ve başarılı olduğunu görüyoruz. Hepimiz için ülkemiz için hayırlı olsun, özelde de İzmir milletvekili olmasının keyfi de var tabi." ifadelerini kullandı.
Yıldırım'dan beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayan Kaya, "Özellikle birçok projede yaptıklarıyla ilgili çok daha pozitif bir algı var iş aleminde. İhracatta ve sanayide bizim sermayelerimizden biri de moraldir. Paranın yanında moral de çok önemli. Algımız olumlu, bu algı bize moral olarak dönecek. Beklentilerimizin karşılanacağına dair öngörümüz var. 'Sayın Başbakanımız' diyorum artık. Hayırlı olur diye dua ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.