İzmir

İzmir'den Foça'ya vapur seferi

14:49 20 Mayıs 2016
İzmir'den Foça'ya vapur seferi

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, Foça'ya düzenlenecek vapur seferlerinin, 4 Haziran'da başlayacağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, dış körfezde Foça'dan başlayan vapur seferlerine yeni sezonda da devam edilecek.

Foça Belediyesinin rıhtımında yeni gemilere uygun yapılanma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu tatilini Foça'da geçirmek isteyenler için cumartesi ve pazar günleri karşılıklı iki sefer düzenleyecek.

Seferler Karşıyaka'dan saat 08.00’de ve 16.00’da, Karşıyaka-Konak-Foça güzergahı ile yapılacak. Foça’dan kalkışlar ise 10.30 ile 18.30’da gerçekleştirilecek.

Foça seferlerinin ücretleri, tam 12, öğrenci 8, öğretmen 10 lira olarak belirlendi.

İzmirliler, Foça seferleri için de "İzmirim" kartı kullanacak.

- Hedef Mordoğan

Foça’nın ardından Mordoğan, Urla, Güzelbahçe ve Karaburun’a da deniz yoluyla ulaşımı sağlayabilmek için çalışmalarını sürdürdüğü belirtilen Büyükşehir Belediyesinin, bu kapsamda Mordoğan yanaşma yeri için gerekli düzenlemeleri tamamladığı kaydedildi.

Seferlerin yapılabilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından hat izni beklendiğine değinilen açıklamada, diğer ilçelere de deniz yoluyla ulaşımın sağlanabilmesi için proje ve ihale çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

Bu arada, kentte deniz ulaşımının geliştirilmesi amacıyla Yalova'da üretilen toplam 15 gemiden 10’unun sefere başladığı, üretilen gemilerin son ikisinin, diğerlerine göre daha yüksek hız kapasitesine sahip olacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.