İzmir

Urla'daki RES projesine tepki

08:51 24 Mayıs 2016
Urla'daki RES projesine tepki

Urla ilçesinde toplanan bir grup, ilçede ormanlık alana kurulması planlanan rüzgar enerjisi santralini (RES) protesto etti.

Yağcılar Meydanında toplanan İzmir Çevre Gönüllüleri Platformu (İZÇEP), Urla Çevre Platformu (URÇEP), Urla Kent Konseyi Çevre Komisyonu üyeleri ve Yağcılar Mahallesi sakinleri adına basın açıklaması yapan Urla Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ali Yanar hayvancılığın ve tarımın merkezi olan bölgede yaşam alanlarının talan edildiğini ileri sürdü.

RES projesi hazırlanırken bölgede yaşayanlara sorulmadığını ifade eden Yanar, "Bölgede yaşayan halka sormuyorlar. Yukardan yönetenler maalesef şirketlerle işbirliği yaparak ormanların kesim iznini veriyorlar. Ve yargıdan yürütmeyi durdurma kararlarını ve iptal kararlarını tanımıyorlar. RES için 10 futbol sahası kadar alan açılıyor ve bitki örtüsü yok ediliyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dövizlerle Yağcılar Meydanından yürüyüşe geçen, aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, RES alanlarını gören hakim bir tepeye giderek fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.