İzmir

65. Hükümet'in kurulması

15:51 24 Mayıs 2016
65. Hükümet'in kurulması

Ege ihracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Başbakanlığında kurulan 65. Hükümet'te Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin de Ekonomi Bakanı olmasının Ege adına sevindirici olduğunu belirtti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra açıkladığı 65. Hükümet ile ilgili AA muhabirine değerlendirme yapan Ünlütürk, Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı sonrası bugün açıklanan kabinede, Nihat Zeybekci'nin de Ekonomi Bakanı olduğunu belirterek, Zeybekci'yi "Yarı İzmirli" olarak gördüklerini ifade etti.

Ünlütürk, "Yıldırım'ın başbakanlığının ardından, Zeybekçi'nin yeniden Ekonomi Bakanı olması iş dünyası ve ihracatçılar adına, Ege Bölgesi ve İzmir adına olumlu bir gelişme. Yeni kabineyle ilgili bakanlıklarla çok olumlu bir çalışma temposu yakalayacağımıza inanıyoruz. İzmir'in uzun yıllardır bekleyen sorunlarının çözümü noktasında umutlarımız arttı. Hem başbakanın hem de anamuhalefet partisi genel başkanının İzmir milletvekili olduğunu görüyoruz. İzmir'de bildiğimiz kadarıyla ilk defa böyle bir şey gerçekleşiyor. Yeni dönemde İzmir'in daha bir odak noktası olmasını bekliyoruz. Birçok projenin İzmir'den başlatılacağı bir döneme giriyoruz." diye konuştu.

- Ekonomi yönetimi

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise Ege’den bir bakan ve bir başbakanın çıkmasını "Sevindirici" olarak değerlendirildi.

Nihat Zeybekci’nin yeniden ekonomi bakanı olmasına çok sevindiklerini vurgulayan Demirtaş, "Ama tabi en büyük onur ve gururumuz, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın başbakan olması." dedi.

Demirtaş, deneyimleriyle ülkeye önemli katkı yapmış bakanların görevde kalmasına iş alemi olarak mutlu olduklarını ifade ederek, "Mehmet Şimşek’in kabinede kalmış olması, Zeybekci’nin gelmesi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin değişmemesi, bizi sevindirdi. Gerçekten bütün bakanlarımıza baktığımızda tek tek çok önemli, ama ekonomi yönetimine baktığımızda, hele de Mehmet Şimşek’in kalması, üstüne bir de Binali Yıldırım gelince İzmir’den mutlu hiçbir yer yoktur diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.