İzmir

Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’nde “Ağız Diş Sağlığı" etkinliği

14:35 28 Mayıs 2016
Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’nde “Ağız Diş Sağlığı" etkinliği

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’nde kalanlara, "Ağız Diş Sağlığı ve Diş Fırçalama" konusunda bilgilendirme yapıldı.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Devlet Hastanesi'nde çalışan diş hekimleri tarafından, kampüste yer alan Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi'nde kalanlara, ağız sağlığı ve diş fırçalamanın önemini anlatılarak, bu konuda eğitim verildi.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Metin Erdal, diş sağlığı açısından bakım ve fırçalamaya erken yaşlarda başlamanın öneminin vurgulandığı etkinlikte, bu tür eğitimlerin belirli aralıklarla süreceğini kaydetti.

Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi Müdürü Vural Temür ise, tedavi edici sağlık hizmetleri yanı sıra koruyucu sağlık hizmetlerinin sağlanmasında sağlık kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü ifade ederek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında, Eşrefpaşa Devlet Hastanesi ile yapılan işbirliği kapsamında cezaevinde kalanlara diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.