İzmir

Bayraklı'ya vapur seferlerinin sonlandırılması

10:43 29 Mayıs 2016
Bayraklı'ya vapur seferlerinin sonlandırılması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Bayraklı'ya vapur seferlerinin sonlandırılması kararının yanlış olduğunu savundu.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bayraklı vapur iskelesini kapatma kararı aldığını, seferleri sonlandırdığını hatırlatarak iskelenin kaderine terk edileceğini ileri sürdü.

İskelenin kapatılması yerine ücretsiz ve sık seferlerle Bayraklı iskelesinin cazibe merkezi haline getirilmesini öneren Doğan, şunları kaydetti:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Haziran'dan itibaren Bayraklı'ya yönelik vapur seferlerine son vermekte, iskeleyi de kapatıp kaderine terk etmektedir. Hangi akla hizmet böyle bir karar alınmıştır? Milyarlarca liralık yatırımlar ile büyüyen, genişleyen yeni kent merkezinde vapur iskelesi bir ihtiyaç değil midir? Neden deniz ulaşımını teşvik edecek çözümler üzerinde çalışmıyorsunuz? Bayraklı İskelesi neden yeni gemilere uyumlu hale getirilmedi ve bugüne dek tadilatlar yapılmadı? Neden vatandaşlarımızın şikayetlerine kulak verilip sefer sayıları arttırılmadı?"

Doğan, körfez ulaşımında gelinen noktayı üzüntüyle izlediklerini bildirerek, "Otobüs ve raylı sistem ulaşımında başarısızlıklarında sınır tanımayan Büyükşehir Belediyesi'nin, bu gelişmeyle becerisizliklerine bir yenisini daha ekleyerek deniz ulaşımını da yüzüne gözüne bulaştırdığını" savundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na "yanlıştan dön" çağrısı yaptıklarını kaydeden Doğan, "İzmir gibi bir körfez kentinde bu kararın elle tutulur hiç bir yanı yoktur. Acilen bu yanlıştan geri dönün ve Bayraklı Vapur İskelesi'ne sahip çıkın." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.