İzmir

Çeşme'de RES protestosu

21:34 29 Mayıs 2016
Çeşme'de RES protestosu

Çeşme Kent Konseyi üyesi bir grup, ilçedeki Rüzgar Enerji Santralleri'nin (RES) yerleşim alanlarında kadar uzandığını gerekçesiyle eylem yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'ndan toplanan grup, ellerinde taşıdığı üzerinde "yerleşim alanlarında RES istemiyoruz" yazılı pankart ve dövizlerle bir süre slogan attı.

Polisin güvenlik önlemi aldığı etkinlikte basın açıklamasını okuyan Çeşme Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman, RES'e değil, yerleşim alanlarının yakınına yapılmasına karşı olduklarını belirtti.

Çeşme Yarımadası'nda hali hazırdaki RES'lerin fazlalığına dikkati çeken Kerman, "Çeşme ve yarımada halkı, yaşam alanlarına kurulmak istenen RES projelerine karşı 2013 yılından beri artan bir katılımla mücadele vermekte. Bu mücadelenin en önemli amacı farkındalık yaratmak ve hukuk yoluyla doğanın ve üzerinde yaşayan insanların hakkını korumaktır. Alınan ÇED muafiyetleriyle projelerin çevreye, sosyal dokuya ve insan sağlığına etkileri gibi değerlendirilmesi gereken çok önemli konular halktan saklanmış, halkın bilgilendirme ve bu konuda görüşlerini bildirme hakkı tamamen ellerinden alınmıştır." diye konuştu.

Praksis müzik grubunun dinletisinin ardından grup dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.