İzmir

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne 123 kişi işe alınacak

19:08 30 Mayıs 2016
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne 123 kişi işe alınacak

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün çeşitli birimlerinde 123 kişi işe alınacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada, başvurular İŞKUR'un sitesinden TYÇP butonu işaretlenerek yapılacak.

İl müdürlüğünce oluşturulan komisyon, başvuranları mülakata tabi tutacak,ancak yetersiz başvuru durumunda bakanlık ve İŞKUR'un onayıyla tekrar başvuru açabilecek.

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, program kapsamında 6 ay boyunca, haftada 5 gün çalışma karşılığı sigortalı ve asgari ücret üzerinden ödemelerinin yapılacağını belirterek, bu programa katılacakların sosyal güvenlik primlerinin de İŞKUR tarafından ödeneceğini kaydetti.

Açıklamanın devamında Ediz'in şu sözlerine yer verildi:

"Dil bilme şartı arıyoruz. İşe alınacak olanlar kuruma bağlı turizm danışma büroları, kütüphaneler, gibi müdürlüğümüze bağlı il merkezi ve ilçelerdeki bağlı birimlerde çalışacak. 18-30 yaş arası aralığında ve her biri yabancı dil bilenler alınacak. Bu proje ile hem bizim açısından hem de kendileri açısında halkımıza faydalı olacağımıza inanıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.