İzmir

EBSO Başkanı Yorgancılar:

19:41 30 Mayıs 2016
EBSO Başkanı Yorgancılar:

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasına ilişkin, "İzmir'i ve İzmirlileri çok iyi tanıyan, konularımızı çok iyi bilen icraatçı bir başbakanın önce ülkemize, sonra da İzmirimize önemli değerler katmasını ümit ediyoruz." dedi.

EBSO'nun mayıs ayı meclis toplantısında konuşan Yorgancılar, gündemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi ve yeni kurulan hükümetten beklentilerini dile getirdi.

Ender Yorgancılar, mayıs ayındaki en önemli gündemlerinin hükümet değişikliği olduğuna dikkati çekerek, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulan 65'inci Hükümet'in hayırlı olmasını diledi.

Yeni hükümetten Türkiye'ye dinamizm kazandırmasını beklediklerini aktaran Yorgancılar, "Türkiyemizin çok önemli meseleleri var ve ne yazık ki iç siyasetin gölgesinde atılması gereken adımlarda gecikmeler yaşanabilmektedir. İzmir'i ve İzmirlileri çok iyi tanıyan, konularımızı çok iyi bilen icraatçı bir başbakanın önce ülkemize, sonra da İzmirimize önemli değerler katmasını ümit ediyoruz. Başbakanın ilk grup toplantısında, 'Ekonomi demek, para demek, banka demek değildir. Ekonomi demek, üretmek demektir. Birinci önceliğimiz üreterek büyüyen bir ekonomi olmak' sözünü çok önemsiyor ve politikaların da bu yönde gerçekleşmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ender Yorgancılar, yeni hükümetten, önceki hükümetin ekonomide dönüşüm ve eylem planlarını hayata geçirmesini beklediklerini de aktararak, "Bizim temennimiz, söz konusu programların sürdürülebilirlik ve istikrar adına zamanlama planına uyularak devam ettirilmesi ve geliştirilmesidir. Önceki Başbakanımız Sayın Davutoğlu tarafından açıklanacağı belirtilen çok önemli konularımızın askıda kalmasını açıkçası istemiyoruz. Özellikle de reformlar konusunda 65'inci Hükümet'in 'icracı' yaklaşımını hayata geçirmesini bekliyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.