İzmir

80. Uluslararası Bergama Kermesi başladı

14:54 31 Mayıs 2016
80. Uluslararası Bergama Kermesi başladı

Türkiye'nin ilk yerel festivali olan Uluslararası Bergama Kermesi'nin 80'incisi başladı.

Atatürk'ün 1937'de başlattığı Bergama'nın tarihi ve kültürel değerlerinin sergilendiği kermes, 7 gün sürecek.

Çok sayıda ilçe sakininin katıldığı belediye bandosu eşliğindeki kermes yürüyüşü, festival stantlarının kurulduğu Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Açılış töreninde konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, kermesin Atatürk'ün kenti ziyaretinin ardından başladığını ve bugüne kadar aralıksız sürdüğünü söyledi.

Gönenç, sosyal ve kültürel açıdan toplumda derin izleri olan kermesin önemli unsurlarından birinin de tiyatro geleneği olduğunu kaydederek, "Türk tiyatrosunda kimi tanıyorsanız hemen hepsi burada oyunlarını sergiledi. Tarihi Asklepion'da olmak bir onurdu. Önümüzdeki yıl gözyaşı olmadığı bir ortamda kermesimizin 81'incisini kutlamayı diliyorum" dedi.

Kermese katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Bergama'nın, İzmir'in ilk UNESCO Dünya Mirası kenti olduğuna işaret ederek, "Bergama'nın arkasından Efes geldi. İnşallah Foça ve Kadifekale sırada. Kentlerimizde turizmi büyüteceğiz. Geçmişimizi, geleneklerimizi mutlaka gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası dinletisinin ardından Bergama Ateşi Dans Gösterisi ayakta alkışlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.