İzmir

İzmir'deki uluslararası bağlantılı dolandırıcılık operasyonu

21:05 01 Haziran 2016
İzmir'deki uluslararası bağlantılı dolandırıcılık operasyonu

İzmir'in Urla ilçesinde düzenlenen operasyonda, banka kartı kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan Çin ve Tayvan uyruklu 81 şüpheliden 10'u tutuklandı.

Urla ilçesinde bir bankaya ait ATM cihazına kart kopyalama aparatı takıldığı ihbarı üzerine gözaltına alınan Çin ve Tayvan uyruklu 81 şüpheliden 14'ü, Urla Adliyesine sevk edildi.

Tercüman eşliğinde ifadeleri alınan şüphelilerden 10'u tutuklanırken, yaşı küçük 4 kişi serbest bırakıldı.

İşlemleri devam eden diğer zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

- Olay

Urla ilçesinde bir bankaya ait ATM cihazına kart kopyalama aparatı takıldığı ihbarı üzerine çalışma başlatan polis, kopyalama aparatını sökmeye gelen 2 kişinin Uzakdoğulu olduğunu tespit etmiş, İtokent Sitesi'nde kiralanan evlerde kalan 4'ü yaşı küçük 10'u kadın 81 Çin ve Tayvan uyruklu şahıs gözaltına alınmıştı.

Evlere yapılan operasyonda, kredi kartı okuma ve kopyalama aparatları, çok sayıda cep telefonu, dizüstü bilgisayar, modem ve çağrı merkezlerinde kullanılan cihazlar ele geçirilmişti.

Yürütülen soruşturma sonucu evlerde kurulan çağrı merkezlerinden Çin ve Tayvan'daki numaraların arandığı ve telefonla dolandırıcılık faaliyetinin yürütüldüğü belirlenmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.