İzmir

Tarla korkuluklarıyla festival

15:28 03 Haziran 2016
Tarla korkuluklarıyla festival

İzmir'in Urla ilçesine bağlı Barbaros köyünde düzenlenen Barbaros Oyuk Festivali, tarla korkuluklarının kullanıldığı kortejle açıldı.

Kaybolan değerler üzerinde farkındalık yaratmak, tarımsal üretimi artırmak ve Barbaros köyünü markalaştırmak hedefiyle hazırlanan Barbaros Oyuk Festivali'nin açılışı için bir araya gelen köy halkı ve ziyaretçiler, festival için yapılan yörede "oyuk" olarak adlandırılan yaklaşık 300 korkuluktan bir kısmını yanlarında taşıyarak, köy sokaklarında dolaştı.

Üzerlerine sosyal mesajların yerleştirildiği farklı tasarımlara sahip korkuluklar, köyün çeşitli noktalarına yerleştirildi.

Kortejin ardından ziyaretçiler, stantları ve etkinlik kapsamında açılan kırkyama, resim, fotoğraf ve çeyiz sergilerini gezdi.

Türkiye'de tarla korkuluklarının sanat imgesi olarak ilk kez sergilendiği organizasyonda, "en güzel oyuk" yarışması da yapılacak.

Köy sakinlerinin ürettiği 73, farklı kentlerden gelen 23 korkuluk, "en güzel" seçilmek için yarışacak.

Köyün en güzel bahçe ve avlusu ile yöresel tatlar yarışmalarının düzenleneceği festivale Manisa'nın Akhisar ilçesinden katılan Ebru Güngör, korkuluğu, Akhisar'ın özelliklerini temsil eden objelerle hazırladığını belirterek, festivale katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Köy sakinlerinden Bahattin Pehlivan da eşiyle hazırladıkları korkuluk ile çocuk gelin sorununa dikkati çekmek istediklerini ifade etti.

Festival, pazar günü sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.