İzmir

Ramazan öncesi gıda denetimleri

16:01 03 Haziran 2016
Ramazan öncesi gıda denetimleri

İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, ramazan öncesi market, fırın, restoran ve pastane gibi işletmelerde gıda denetimi yaptı.

Bornova ilçesindeki bir markette et, unlu mamuller ve süt ürünleri reyonlarıyla ramazan paketlerini inceleyen ekipler, ürünlerin son kullanma tarihlerini, etiketlerini, ambalajlarını ve saklama koşullarını kontrol etti.

Hijyen koşulları, soğutucular ve personelin temizliğini de değerlendiren ekipler, bazı ürünlerin etiket bilgilerinin daha büyük karakterlerle yazılması konusunda uyarıda bulundu.

Denetimlere katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıl içinde yaklaşık 55 bin denetim yaptıklarını, denetimlerin ramazan ayında artarak devam edeceğini söyledi.

Ramazan ayı nedeniyle unlu mamul, şekerleme gibi üretim yerlerinin yanı sıra toplu tüketim yerleri ve iftar çadırlarına yemek hazırlayan tesislerde denetimleri yoğunlaştıracaklarını ifade eden Güldal, şunları kaydetti:

"Bütün ekiplerimiz ramazan ayı içinde ilimizin tüm ilçelerini kapsayacak şekilde bu çalışmaları yürütecekler. Tüketiciler ürünlerin üzerindeki etiket bilgilerine muhakkak bakmalılar, etiketin üzerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından izin belgesinin yer alması gerekmektedir. Ambalajların bombe yapmamış olması, ezilmemiş, kırılmamış olması gerekmektedir. Ürünün muhafaza koşullarına bakılması gerekiyor, soğuk zincirde satılması gereken ürünlerin burada tutulması gerekiyor ve son kullanma tarihine dikkat edilmeli. Ramazan ayında gece daha bir çok yerde denetimlerimiz devam edecek, tüketicilerimizin bize katkı sağlamasını istiyoruz 'Alo 174' hattının 7 gün 24 saat açık olduğunu belirtmek istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.