İzmir

İzmir'deki bombalı eylemlerin davası

13:33 13 Haziran 2016
İzmir'deki bombalı eylemlerin davası

AK Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine bombalı eylem düzenleyen ve Buca'da polisle girdiği çatışmada yakalanan terör örgütü MLKP örgütü üyesi Deniz A'nın yargılandığı davaya devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Deniz A. ile sanık ve taraf avukatları katıldı.

Sanık avukatı İmdat Ataş, müvekkilinin hazırladığı yazılı savunma metnini inceleyemediğini belirterek, ek süre talebinde bulundu.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu'nun avukatı Sema Cansu Bozkurt da sanığının uzun süreden beri savunma yapmamak için ısrarla direndiğini, ek savunma süresi verilmesi şartlarının oluşmadığını ifade etti.

Mahkeme Başkanı Murat Güven, sanığa savunmasını hazırlayabilmesi için son kez ve gelecek celseye kadar süre verilmesine ve tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

- Olay

Geçen yıl önce AK Parti Karşıyaka ilçe binasına, ardından MHP Çamdibi irtibat bürosu ve Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine konulan bombalar hasara neden olmuştu.

Daha sonra Buca'da devriye görevi yapan polis ekibine silahla ateş edilmiş, polis memurları aracın camlarının kırması sonucu yaralanmış, saldırganlardan Deniz A, elindeki poşette dipçiksiz otomatik silah, bir tabanca ve el bombasıyla yakalanmış, suç ortağı olduğu tespit edilen saldırgan ise kaçmıştı.

Deniz A'nın AK Parti Karşıyaka ilçe binası, Çamdibi Polis Merkez Amirliği ve MHP Çamdibi irtibat bürosunun bombalanması eylemlerini gerçekleştiren yasa dışı MLKP örgütü üyesi olduğu ortaya çıkmış, emniyet, savcılık ve Sulh Ceza Hakimliğinde susma hakkını kullanan zanlı tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.