İzmir

Seferihisar "mavi bayraklı halk plajı" birincisi

12:07 14 Haziran 2016
Seferihisar "mavi bayraklı halk plajı" birincisi

İzmir'in Seferihisar ilçesi, ülkede en fazla mavi bayraklı halk plajının bulunduğu turizm merkezi haline geldi.

Seferihisar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Çevre Eğitim Vakfınca (TÜRÇEV) yapılan 2016 değerlendirmeleri sonucu, belediyenin işlettiği Ürkmez Sağlık Ocağı Plajı ile özel Euphoria Aegean Resort Spa Plajı, mavi bayrak almaya hak kazandı.

Böylece ilçede 10'u belediye tarafından işletilen halk plajı olmak üzere toplam 13 plaj, mavi bayrak sahibi oldu. Seferihisar da "Türkiye'nin en fazla mavi bayraklı halk plajına sahip ilçesi" olma özelliği kazandı.

Ürkmez Sağlık Ocağı Plajı'nda düzenlenen törende, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, mavi bayrağı, TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş'ın elinden aldı.

Soyer, ilk mavi bayrağı aldıkları gün koydukları, bu alanda en fazla belediye plajına sahip olma hedefini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Seferihisar'ın tertemiz denizi, sahili, kumsalıyla dünyanın cennet köşelerinden biri olduğunu vurgulayan Soyer, "Şimdi bu güzelliği ve temizliği belgelemenin haklı gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.