İzmir

İzmir'deki trafik kazası davası

14:00 14 Haziran 2016
İzmir'deki trafik kazası davası

İzmir-Çeşme Otoyolunda işçi taşıyan minibüs ve otomobilin karıştığı, 5 kişinin ölümü, 11 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazayla ilgili açılan davada, minibüs sürücüsü hakkında 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçlamasıyla tutuklu yargılanan minibüs sürücüsü Yavuz Turşak, tutuksuz yargılanan otomobil sürücüsü Patrick Clarke ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden kazaya ilişkin raporun geldiğini belirtti. Mahkemede okunan raporda sürücülerden Turşak’ın "asli", Clarke'ın ise "tali" kusurlu bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca dosyada şikayetçi konumunda olan 8 kişiden 4'ünün, davadan çekildiğine ilişkin dilekçeleri mahkeme heyetince kabul edildi.

Son savunması sorulan minibüs şoförü Turşak, kazada bir kusurunun olmadığını, diğer araç sürücüsün kendisinin aracına çarptığını ve asıl mağdur olduğunu savunarak, tahliyesini talep etti.

Taraflar ve avukatların son sözlerinin ardından mahkeme heyeti, Turşak hakkında 10 yıl hapis cezası verildiğini, iyi hali nedeniyle cezasının 8 yıl 4 aya indirdiğini açıkladı. Heyet, otomobil sürücüsü Patrick Clarke'nın ise beraatine karar verdi.

- Olay

İzmir-Çeşme Otoyolu Seferihisar kavşağında 12 Aralık 2015'te, işçi taşıyan 35 DEE 93 plakalı minibüs 35 GD 0141 plakalı otomobille çarpışmış, kazada Ergün Gültepe ve Melik Telek olay yerinde, Yılmaz Özgün, Ahmet Özbek ile Halis Ökmen ise kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmiş, 11 kişi de yaralanmıştı.

Olayla ilgili sürdürülen soruşturma sonunda tutuklanan minibüs şoförü Yavuz Turşak hakkında "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla 2 ila 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.