İzmir

İzmir'deki cinayet davası

18:23 16 Haziran 2016
İzmir'deki cinayet davası

Buca ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde birlikte yaşadığı Nermin Akçay'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapsi istenen Ali İleri, hakim karşısına çıkarıldı.

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ali İleri, Nermin Akçay'ın çocukları Muzaffer Kadı ve S.N.K katıldı.

Kimlik tespitinin yapılmasının ardından duruşma, 'Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) kayıt altına alındı.

Sanık Ali İleri, savunmasında bir kadın aracılığıyla tanıştığı Nermin Akçay ile eşya satın alıp kiraladığı evde birlikte yaşamaya başladıklarını, geçen kasım ayına kadar iyi geçindiklerini, ancak oğlunun başkalarına olan borcunu ödemeyi reddettiği için zaman zaman kavga ettiklerini belirtti.

Para yüzünden yaşanan tartışmalar sürünce ilişkisini bitirmeye karar verdiğini öne süren Ali İleri , bunun üzerine Nermin Akçay'ın kendisine hakaret ettiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, evdeki eşyaları geri almak şartıyla şikayetinden daha sonra vazgeçtiğini söyledi.

Olay günü eve gittiğini, ancak içeri girmek istemediğini iddia eden Ali İleri, "Nermin'in birlikte çay içme teklifini kıramadım. Yeni bir hayat kuracağını ve artık görüşmek istemediğimi söyledim. O sırada bana hakaret ve küfürler saydırmaya başladı. Mutfaktan elinden bir bıçakla döndü. Beni yumruklayacak sandım, ancak ensemi kapattığım elime bıçak darbesi geldi" dedi.

Nermin Akçay'ın bıçağı yüzüne doğru savurduğunu, öne süren Ali İleri, şöyle konuştu:

"Bıçağı, 'Bana yüz bin lira vereceksin, yoksa seni öldürürüm' diye bir kez daha salladı. Kendimi korumak için elinden bıçağı aldım. Elimi ısırıp bıçağı geri aldı. Bıçağı almak için yaptığım hamlelerle birçok yerinden darbe aldı. Yüzümü tırmıkladı, kulağımın arkasına bıçak darbesi indirdi. Olayın şokuyla binadan dışarı çıkarken bağırarak komşulardan yardım istedim. Sonra karakola giderek teslim oldum."

-"Nermin'i sen bıçaklayarak öldürmedin mi?"

Sanık İleri, Mahkeme Başkanı Çiğdem Kurutan'ın, "Nermin'i sen bıçaklayarak öldürmedin mi?" sorusuna, "Olay sırasında ne olduğunu anlamadım, şoka girmiştim, hiçbir şey hatırlamıyorum." cevabını verdi.

Üzgün ve pişman olduğunu söyleyen İleri, tahliye olmak istemediğini de mahkeme heyetine iletti.

Nermin Akçay'ın annesi Sevim Akçay'ın avukatı Burcu Bünül, sanığın savunmasının dosyadaki delillere ve olayın gerçek oluş şekline aykırı olduğunu söyledi. Bünül, Ali İleri'nin, Nermin Akçay'ın evine tasarlayarak eylemi gerçekleştirmek için gittiğini öne sürdü.

Bünül, sanıktan şikayetçi olduklarını, davaya müdahil olmak istediklerini belirterek hiçbir indirim maddesi uygulanmadan cezalandırılmasını istedi.

Nermin Akçay'ın çocukları Muzaffer Kadı ve psikolog eşliğinde ifadesine başvurulan S.N.K da sanıktan şikayetçi olduklarını ve davaya katılmayı talep etti.

Mahkeme Başkanı Kurutan, müştekiler Akçay, Kadı ve S.N.K'nın davaya katılan olarak kabulüne, sanığın tutukluluk halinin devamına ve tanıkların dinlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Olay

Buca ilçesinde geçen 8 Mart'ta, birlikte yaşadığı Nermin Akçay'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Ali İleri, Karabağlar Polis Merkezi'ne teslim olmuştu.

İfadesinde, bir süre önce sattığı otomobilinin parasını evde tuttuğunu, bu paradan 5 bin liranın kaybolması üzerine Nermin Akçay hakkında hırsızlık suçlamasıyla polis merkezine başvurduğunu anlatan İleri'nin, aralarında husumet oluşan Akçay'ı, çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülmüştü.

Soruşturma savcısı, Ali İleri hakkında "kasten adam öldürme" suçlamasıyla müebbet hapis istemiyle dava açtı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.