İzmir

GÜNCELLEME 5 - İzmir'deki terör saldırısı

17:43 23 Haziran 2016
GÜNCELLEME 5 - İzmir'deki terör saldırısı

İzmir'de Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen roketatarlı saldırıda teröristlerin ateşlediği iki roket mermisinden biri emniyet binası yakınındaki evin çatısına, diğeri de depo olarak kullanılan alana isabet etti.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü üyelerince dün 23.30 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Can kaybının yaşanmadığı saldırının ardından helikopter destekli operasyon başlatıldı.

- İki roket mermisi atıldı

Olay yeri çevresi güvenlik çemberine alınırken, Terörle Mücadele ve Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışma başlattı.

İncelemede, roket mermilerinden birinin emniyet binasının yaklaşık 100 metre ilerisindeki evin çatısına, diğerinin de daha yakında bulunan Bayındır Devlet Hastanesi Acil Servisi karşısındaki odun-kömür deposu olarak kullanılan alana isabet ettiği belirlendi.

Mermilerin isabet ettiği binanın çatısı ve depo alanında hasar meydana geldiği, can kaybı ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

- Operasyon sürüyor

Gecenin karanlığından yararlanarak kaçan teröristlerin muhtemel kaçış güzergahları kontrol ediliyor.

Giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturulan ilçedeki güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı.

Güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre, saldırının PKK'lı teröristlerce şubat ayında Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen ve bir eve isabet eden roketatarlı saldırıyla benzeştiği değerlendiriyor.

- Saldırının gerçekleştirildiği yer Potomos Tepesi

Jandarma ekipleri dağlık kesimde arazi arama-tarama faaliyeti icra ederken, polis ekipleri de saldırının yapıldığı yeri kesin olarak tespit etti.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin incelemesinde, saldırının Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne kuş uçuşu 750 metre uzaklıkta olan Potomos Tepesi'nden atıldığı saptandı.

Teröristlere dair iz belirlemek için titiz bir çalışma yürüten olay yeri inceleme şubesi uzmanları, saldırının buradan ateşlenen 2 roketle yapıldığını tespit etti.

- ''Havai fişek sandım''

Evine roket mermisi isabet eden Semih Parmaksız (62), iki katlı müstakil evinde eşi ve çocukları ile aile büyüklerinin yaşadığını söyledi.

Patlama sırasında bilgisayarda oyun oynadığını belirten Parmaksız, olay anını şöyle anlattı:

"Kulaklık takılıydı, büyük bir patlama duydum. İlk olarak havai fişek sandım. Kulaklığı çıkarıp baktığımda camların kırıldığını gördüm. Hemen evdekileri cam kenarından uzaklaştırıp diğer odaya, ardından da alt kata indik. Aşırı duman vardı. Ortalık sakinleşip dumanlar kalkınca dışarı çıkıp hemen polisi aradım. Bizim için unutamayacağımız kötü bir anı oldu."

Parmaksız'ın eşi Neslihan Parmaksız ise salonda oturdukları sırada ses duyduklarını, bir anda toz duman içinde kaldıklarını kaydederek şöyle konuştu:

"Kızım üniversiteye giriş sınavına hazırlanıyor. Onun stresi, telaşesini konuşuyorduk. Normal ev haliydi yani. Aniden patlama sesi geldi. Patlama sesi, toz duman ve koku içinde evimiz sarsıldı, ne olduğunu anlamadık ve etrafa kaçıştık. Aşağı indiğimizde etrafın çok kalabalık olduğunu gördük. O anda canımızı kurtardığımıza şükrediyoruz. Evimizdeki camlar kırıldı, buna da şükür."

Tilbenur Parmaksız da 2 gün sonraki LYS'ye hazırlandığını, patlama nedeniyle çok korktuğunu belirtti.

Görgü tanıklarından Atilla Önem de gece saatlerinde balkonda otururken gökyüzünde ışık belirdiğini, sonrasında ise patlama olduğunu anlattı.

Ne olduğunu anlamaya çalıştığını, içeri girip tekrar dışarı çıktığında ateş topu halinde geçen roket mermisini ve ikinci patlamayı da gördüğünü kaydeden Önem, sonrasında korku ve panik yaşadıklarını ifade etti.

- Teröristlerin attığı roket Coni'yi yaraladı

Bu arada Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda iki roket mermisinden birinin isabet ettiği kömür deposunda güvenlik için tutulan bekçi köpeği de yaralandı.

Sahibi olduğu kömür deposuna roketatar mermisi isabet ettiğini kapısına gelen jandarmadan öğrendiğini belirten Kenan Cengiz, ön ayaklarından yaralanan köpeğini pansuman ederken AA muhabirine konuştu.

Cengiz, deponun çatısının saçağına isabet eden roket mermisinden seken parçaların yaraladığı 4 yaşındaki Aksaray malaklısı 'Coni' isimli çoban köpeğinin ucuz kurtulduğunu belirterek, bunun için çok sevindiğini söyledi.

Terörü lanetleyen Cengiz, "Jandarmanın haber vermesiyle olay yerine geldiğimde Coni'yi dışardan kapalı olan giriş kapasına yakın yerde beklerken buldum. Kapının dışında bekleyen insanlardan destek almak amacıyla yanaşmış ve bir 10 dakika kadar havlamış sanırım. Sağ ve sol ayağı yaralıydı, çok bitkin bir haldeydi. Korkan, tedirgin olan bir insan gibi tir tir titriyordu. Uzun süre sakinleştirmeye çalıştım." diye konuştu.

Bayındır'ın huzur kenti olduğunu ve böyle anılmasını istediklerini dile getiren Cengiz, ufak çaplı maddi hasar dışında bir sorunlarının olmadığını vurguladı. Cengiz, "Emniyet güçlerimiz gerekeni yaptı. Çok şükür can kaybımız yok, ama Coni'ye birşey olsa çok üzülürdüm." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.