İzmir

İzmir'de zabıta memurlarına darp iddiası

21:19 24 Haziran 2016
İzmir'de zabıta memurlarına darp iddiası

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, iş yeri çalışanları tarafından taş, pala ve sopalarla darbedilerek, yaralandığı öne sürülen 5 zabıta memurunun karıştığı olayda zarar gören esnafı ziyaret etti.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım, teşkilat mensupları ve meclis üyeleriyle Güzelyalı semtinde olayda zarar gördüğü belirtilen esnafa geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Başkan Yıldırım, yaptığı açıklamada, zabıta ile esnafın karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını belirterek, "Burada sorunu çözecek olan, İzmir Büyükşehir Belediyesidir. Son yıllarda meydana gelen zabıta esnaf kavgalarının ortadan kaldırılması gerekiyor." dedi.

Büyükşehir Belediyesinin tutumunun, İzmir turizmine zarar verdiğini ifade eden Yıldırım, "Türkiye gündemine oturan kavga sonucunda zarar gören, İzmir oluyor." ifadesini kullandı.

Yıldırım, Güzelyalı esnafına işgaliye harçları konusunda destek sözü vererek, şöyle devam etti:

"Birlik, beraberlik ve huzura ihtiyacımız olduğu bir dönemde, kavga görüntüleri İzmir'in kalbi Konak'a, Güzelyalı'ya yakışmıyor. Şiddet nereden gelirse gelsin doğru bulmuyor, tasvip etmiyoruz. Belediyelerin görevi, kentleri her bakımdan cazip hale getirmektir. Ne yazık ki Güzelyalı'da bunun tam tersini görüyoruz. Güzelyalı, adı gibi güzel olaylarla anılmalı."

İşletme sahibi Mustafa Kocaoğlu ise, arbede sırasında bir çalışanın parmağının koptuğu, diğerinin ise omuzunun çatladığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi, görüntülerin tamamını yayınlasın. Kim kime saldırıyor ortaya çıkacaktır. Sivil giyimli, gestapo gibi zabıta ekibi olmaz. Bir de çıkmış, denetimleri daha da sıklaştıracaklarını söylüyorlar. Buyursun gelsinler."

Kendisinin uzun yıllar CHP'de aktif siyaset yaptığını vurgulayan Kocaoğlu, "Ancak, yaşanan bu olay sonucunda ne il başkanı ne genel başkan yardımcısı ne da başka bir CHP'li bizi aramadı. Hiçbir CHP'li geçmiş olsun ziyaretine gelmedi. Bunların hepsi Aziz Kocaoğlu zulmünden kaynaklanıyor." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir işletmenin yolu kapatan masa ve sandalyelerini toplamaya çalıştıkları sırada iş yeri çalışanları tarafından taş, pala ve sopalarla darbedildikleri öne sürülen 5 zabıta memuru yaralandığını belirterek, olayın görüntülerini paylaşmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.