İzmir

Afrika sıcakları İzmir'de elektrik tüketimini artırdı

11:13 26 Haziran 2016
Afrika sıcakları İzmir'de elektrik tüketimini artırdı

EŞBER AYAYDIN - İzmir ve Manisa'da gölgede 40 dereceye yaklaşan sıcak havadan korunmaya çalışan vatandaşların serinleme yöntemi olarak klimaları tercih etmesi, iki ilde elektrik tüketiminde yüzde 35'lik artışa neden oldu.

Afrika üzerinden gelen ve bir haftadır etkili olan sıcak hava dalgasından kaçan kimi vatandaşlar, serin yerler ararken, kimileriyse zorunlu olmadıkça sıcaklarda dışarıya çıkmamayı tercih ediyor. Vatandaşlar, klimalarla sıcaktan korunmaya çalışıyor.

Vatandaşların serinleme yöntemi olarak klima ve vantilatörleri seçmesi, İzmir ve Manisa'da elektrik tüketimini yüzde 35 arttırdı.

Gediz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Metin Demirdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir ve Manisa illerinde haziran ayında elektrik tüketiminde artış yaşandığını aktardı.

Geçen yıla bakıldığında mesken, sanayi, tarımsal sulama tarifelerindeki abonelerin elektrik kullanımında artış görüldüğünü anlatan Demirdağ, ticarethanelerde ise bu durumun düşüşe geçtiğini söyledi.

Demirdağ, Afrika sıcaklarının bölgede hissedildiği andan itibaren elektrik tüketiminde büyük bir artışın oluştuğunu aktararak, "13 ila 16 Haziran arasında 310 bin 45 kilovatsaat elektrik tüketimi yaşanırken, sıcakların kendini hissettirdiği 20-23 Haziran döneminde bu rakam 416 bin 706 kilovatsaate yükselmiş, tüketimde yüzde 35'lik artış görülmüştür." ifadelerini kullandı.

Dağıtım hatlarında sıcaklar ve aşırı yüklenmelerden kaynaklı bazı arızaların oluştuğunu dile getiren Demirdağ, ekiplerin söz konusu problemlere hızlı bir şekilde müdahale ederek sorunları giderdiğini söyledi.

Demirdağ, bakım ve onarım kesintilerini zorunlu olmadıkça yapmadıklarını anlatarak, şu tavsiyede bulundu:

"Tüketicilerden kontrollü olarak elektrik tüketmelerini istiyoruz. Gündüz klimaların yoğun olarak çalıştığı dönemlerde ütü, çamaşır makineleri gibi cihazlarını çalıştırmasınlar, gece belirli bir saatten sonra bu cihazları çalıştırılmaları daha uygun olur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.