İzmir

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

16:22 29 Haziran 2016
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı sonrası tatil için Ege sahillerini tercih eden turistler, Türkiye'ye destek mesajları verdi.

Terör saldırıları sonrası ülke geneli ve dünyadan tepkiler gelmeye devam ederken tatil için Türkiye'yi tercih eden turistler de verdikleri mesajlarda terörün tüm ülkelerin ortak sorunu olduğuna dikkat çekerek, terör saldırılarının Türkiye tercihlerini değiştirmediğini vurguladı.

Tatillerini geçirmek üzere Amsterdam'dan Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Hollandalı turistlerden Anders Felco, terör saldırısının çok üzücü olduğunu ancak tatil tercihlerini değiştirmediklerini söyledi.

Hollandalı turist grubunda yer alan Van Gocht Loc ise Belçika'daki saldırının aynısının İstanbul'da yaşandığını, ülkelerin de teröre karşı aynı kararlılıkla ortak mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Terör saldırısının artık her yerde hen an mümkün olduğuna işaret eden Loc, "Bunu yapanlar deli. Bunu yapanlar Müslüman değil. Terör olayları bizim Türkiye'deki planlarımızı etkilemez. Araba sürerken kaza geçirmenizle aynı risk, benim için bir önemi yok" dedi.

Melmar Dycam ise dünkü saldırı sonrası Türkiye'ye geleceği için biraz endişelendiğini ifade ederek, "Terör tüm dünyada çok büyük bir problem. Türkiye'de de öyle ama çok önemsemiyoruz" diye konuştu.

- "Terör sadece Türkiye'de değil"

Tatilini eşiyle birlikte Didim'de geçiren İngiliz vatandaşı Billy Nugent ise Türkiye'de son derece huzurlu olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz burada çok güvendeyiz. Dünyanın her yerinde bu tip terör saldırıları oluyor. Belçika'da, Fransa'da, İngiltere'de de olabiliyor. Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu bilerek ve isteyerek geldik. Huzur içinde buraya geldik. Öyle olduğunu bildiğimiz için Türkiye'ye geliyoruz. Teröre karşı Türkiye'nin yanındayız."

- "Korkusuzca ziyaret edilebilecek bir yer"

Denizli'deki beyaz cennet Pamukkale'yi tanıtmak amacıyla fotoğraf çekmek üzere İngiltere'den geldiğini anlatan Gavin Carters Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu ancak televizyonlarda savaştaymış gibi gösterildiğini söyledi.

Carters, şöyle konuştu:

"Türkiye güvensiz bir yermiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Gerçekten görülebilecek çok güzel yerler var. Burası güvenli bir ülke ama televizyon kanallarında savaştaymış gibi gösteriliyor. Tarihi kentler ve mavi bayraklı plajlar, bu haberlerde gösterilen yerlerden çok uzakta. Ben Türkiye aşığıyım. Ne olursa olsun gelmeye devam edeceğim. Türkiye korkusuzca ziyaret edilebilecek bir yerdir. Bunu gördüklerime söylüyorum."

Ukrayna'dan gelen Asia Corkis, Türkiye'yi sevdiğini dile getirerek, "Burası hem tarihi hem doğal güzellikler bakımından harika bir yer. Türkiye'ye bu güzelliklerinden dolayı gelmeye devam edeceğiz. Terör olayları kararlarımı etkilemeyecek" dedi.

Çin'den gelen Sindy Caini ise Pamukkale'yi ikinci kez ziyaret ettiğini, bu ziyareti öncesi bazı arkadaşlarının terör saldırılarını hatırlattığını belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye turizm açısından güvenli bir ülke. Türk halkı çok yardımsever, herhangi bir sıkıntıda herkes yardımcı oluyor. Televizyonda izlediğim o patlama haberlerinden biraz korktum. Ama gelip görünce bu korkularımın yersiz olduğunu gördüm. Kendimi Türkiye'de gayet güvenli hissediyorum. Burayı arkadaşlarıma tavsiye etmeye devam edeceğim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.