İzmir

5. Uluslararası Suluboya Festivali

11:01 04 Temmuz 2016
5. Uluslararası Suluboya Festivali

Seferihisar'da düzenlenen 5. Uluslararası Suluboya Festivali sona erdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Uluslararası Suluboya Derneğiyle işbirliğiyle hafta sonu gerçekleştirilen festivalde, ressamların birinci gün Çağan Irmak Kültür Merkezi’nde, ikinci gün Sığacık’ta atölye çalışmalarına ve Seferihisar konulu resim yarışmasına katıldığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 3 yıl aradan sonra festivale ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek yarışmada seçilen 20 eserin gelecek yıl açmayı planladıkları Resim Müzesinde sergileyeceklerini ifade etti.

Uluslararası Suluboya Derneği Başkanı Atanur Doğan, festivalin kısıtlı imkana rağmen gerçekleştirildiğini, kendilerine destek verenlere teşekkür ettiğini kaydederek "5 yıl önce sosyal medya üzerinden kurduğumuz bir grupla hayal ettiğimiz şeyi Seferihisar’da yapmayı başarmıştık. Sonra derneğimizi de kurduk. Dünyaya açıldık, 80'dan fazla ülkeye yayılmayı başardık. Umuyorum ki çok daha geniş katılımlı daha büyük bir organizasyonu önümüzdeki yıl Seferihisar’da gerçekleştireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yarışmada, birincilik ödülünü Sığacık Kale Surları ile Sığacık Körfezi'ni bir arada çizen Mustafa Bencan kazandığı belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.