Ä°zmir

Başbakan Yıldırım İzmir'de

17:04 05 Temmuz 2016
Başbakan Yıldırım İzmir'de

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin içinde yer aldığı coğrafyanın zor ve büyük sorunları bulunan bir coğrafya olduğunu, bu sorunların üstesinden gelebilmek için Türkiye'nin güçlü ve ayakta olması gerektiğini belirterek, "Onun için sorunlu olduğumuz ülkelerle bir bir sorunlarımızı hallediyoruz. Rusya ile yaşadığımız krizi sona erdirdik, normalleşmeye geçtik. Yine İsrail ile devam eden sorunumuzu da bir mutabakatla sona erdirdik ve Gazze'de insanlık dramı yaşayan kardeşlerimizin imdadına anında yetiştik." dedi.

AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın bayramlaşma töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, engelleri aşa aşa geldiklerini, hangi engel çıkarsa çıksın, bu coşku, bu sevgi olduktan sonra, 79 milyonun duası ve desteği olduğu müddetçe aşılmayacak hiçbir engelin olmadığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin, 2023 hedeflerine, Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muassır medeniyetler seviyesine, emin adımlarla yürüdüğünü, yürümeye devam edeceğini vurguladı.

Bayramların kardeşlik, toplumun birbiriyle kucaklaşması, sevginin arttığı, ayrılıkların sona erdiği, huzurun doruğa ulaştığı müstesna günler olduğuna işaret eden Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bayramlar öyle müstesna günlerdir ki, hep kardeşlik konuşulur. Ayrılıklar, dargınlıklar sona erer. Etrafımıza bir bakalım, İlişkilerimizde neredeyiz? Nereye geldik? Göreve gelince, 'dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız' dedik. Bu neden demek? Bunu çok anlayamadılar. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada çok büyük sorunlar var. Bu sorunların üstesinden gelebilmek için Türkiye'nin güçlü olması, ayakta olması lazım. Eğer Türkiye güçlü olursa Anadolu, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya güçlü olur. Onun için sorunlu olduğumuz ülkelerle bir bir sorunlarımızı hallediyoruz. Rusya ile yaşadığımız krizi sona erdirdik, normalleşmeye geçtik. Yine İsrail ile devam eden sorunumuzu da bir mutabakatla sona erdirdik ve Gazze'de insanlık dramı yaşayan kardeşlerimizin imdadına anında yetiştik. Oradaki çocuklara, muhtaçlara Türkiye bayram sevincini yaşattı inşallah."

- "Şehirleri temizledik, şimdi de kırsalı temizliyoruz"

Başbakan Yıldırım, bir yandan dostlukları artırırken, bir yandan da ülkeyi kalkındırmaya devam edeceklerini, hem içeride hem dışarıda dostlukları artıracaklarını belirterek, "79 milyon vatan evladını kardeş yapacağız. Ayrı gayrı yok. Biz birlikte Türkiye'yiz. Onun için ayrılıklarımızı zenginliğimiz olarak göreceğiz. Asla ve asla birbirimize karşı 'öf' bile demeyeceğiz. Çünkü paylaşacak çok şeyimiz var, kavga edecek hiçbir şeyimiz yok. Elhamdülillah bu ülke hepimize yeter." diye konuştu.

Bayramların af, barış, rahmete giriş, hak menziline varış günü olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu bayram hepimizin. Bu bayram, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin doruğa eriştiği müstesna günlerden bir tanesidir. Buradan bu mübarek gün vesilesiyle milletime şunu anlatmak istiyorum. Türkiye'yi bölmeye çalışanlar var. Terörle bizim enerjimizi tüketmeye çalışanlar var. Buradan bir kez daha söylüyorum. Asla ve asla başaramayacaklar. Milletimiz rahat olsun. Türkiye'de terörü ülkenin gündeminden çıkarmaya karar verdik. Şehirleri temizledik, şimdi de kırsalı temizliyoruz. Bu teröristlerin, eli kanlı canilerin sırtını sıvazlayanları da biliyoruz. Onları da takip ediyoruz."

Salondaki partililerin "şehitler ölmez vatan bölünmez" sözleri üzerine Başbakan Yıldırım, "(Onlar, şehitler diridir. Onlar ölü değildir, ama siz bilemezsiniz) diyor. Şehitlerimiz bizim kalbimizin merkezindedir. Şehitlerimize bu vesileyle bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. Eğer bu ay yıldızlı bayrak inmeden en yükseklerde dalgalanıyorsa, bu, şehitlerimizin yüzü suyu hürmetinedir. Yollar bölünür, ekmek bölünür, Türkiye bölünmez." dedi.

(sürecek)

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.