İzmir

Çiğli'de "Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi" açıldı

12:20 06 Temmuz 2016
Çiğli'de "Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi" açıldı

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hastalara hizmet vermeye başladı.

Genel sekreterlikten Yapılan açıklamada, 1 uzman yeni doğan doktoru, 13 hemşire, 2 temizlik personeli ve 1 tıbbi sekreterden oluşan 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nin hizmete başladığı belirtildi.

Ünitenin 6 odadan oluştuğu aktarılarak, odalarda her bebek için acil durumlarda kullanılmak üzere oksijen ve vakum cihazı bulduğu kaydedildi.

Hasta karşılama ve değerlendirme odası, besin hazırlama odası, süt sağma ile emzirme odasının yer aldığı ünitenin ilk hastası, Şefika-Abdullah Adıgüzel çiftinin bebeği olduğu ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Ahmet Emin Erbaycu, bebeklerin ihtiyaçlarının büyük ölçüde burada karşılanacağına işaret ederek, ilerleyen süreçte daha ağır vakaların tedavisi için 9 küvöz kapasiteli 2. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ni açmak için hazırlıkların devam ettiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.