İzmir

İzmir'de izinsiz gösteri davası

17:01 13 Temmuz 2016
İzmir'de izinsiz gösteri davası

İzmir'de, güvenlik güçlerince güneydoğuda terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonları bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen ve haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma ve örgüt propagandası yapma" suçlamalarıyla dava açılan 29 sanık yargılanmaya başlandı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan 18 sanık ve avukatları katıldı.

Kimlik kontrolünün ardından duruşma, Ses ve Görüntü Bilişim Görüntü Sistemi ile (SEGBİS) kayıt altına alındı.

Avukat Hasan Hüseyin Evin, müvekkili ve diğer sanıkların hak kullanımlarından doğan bir eylem gerçekleştirdiğini, anayasal çerçevede demokratik haklarını kullandıklarını söyledi.

Yargılanmanın sonlandırılmasını isteyen Evin, tüm sanıkların beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyetinin talebi reddetmesinin ardından sanıklar savunmalarını yaptı.

Sanık Mehmet Bahri Akkan, Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı olduğunu belirtti. Ancak olay günü kendi düşüncesini değil, yaklaşık 50 kurumun görüşünü yansıtan basın açıklamasını yapmak için toplandıklarını savunan Akkan, açıklamadan önce polis tarafından gözaltına alındığını iddia etti.

Sanık Ahmet Cavit Uğur da olay günü HDP İzmir İl Eş Başkanı olarak görev yaptığını ancak şu anda o görevde bulunmadığını dile getirdi.

Uğur, yasa dışı slogan atılmaması şartıyla açıklama yapılmasına izin verilmesine rağmen gözaltına alındıklarını öne sürdü.

Diğer sanık ve avukatları, yaptıkları savunmada, üzerlerine atılı suçları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, savunması alınmayan bazı sanıkların savunma yapması için bir sonraki duruşmada hazır bekletilmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan, duruşma öncesi adliye önünde bir grup basın açıklaması yaptı.

- Olay

Konak ilçesindeki Alsancak semtinde 8 Şubat'ta terör örgütüne yönelik operasyonları bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen, pankart açan ve slogan atan gruptan 47 kişi gözaltına alınmıştı. Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, 29 zanlı hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlamalarıyla tutuksuz yargılanmaları talebiyle dava açmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.