İzmir

Evden çıktı, dünya şampiyonluğunun peşinde koşuyor

11:32 15 Temmuz 2016
Evden çıktı, dünya şampiyonluğunun peşinde koşuyor

HALİL ŞAHİN - Sporla tanışmadan önce ev ile okulun dışında zaman geçirmeyen ve içine kapanan down sendromlu Münevvere Yılmaz, annesinin teşvikiyle başladığı atletizmde dünya ve Avrupa şampiyonalarında çeşitli dereceler elde etti. Münevvere'nin yeni hedefi ise dünya şampiyonluğu.

Ailesiyle Afyon'da yaşayan 21 yaşındaki Münevvere, 6 sene önce başladığı atletizmin gülle atma branşında 2012'de dünya üçüncülüğü, 2013'te Avrupa şampiyonluğu elde etmeyi başardı. İtalya'nın Floransa kentinde yarın başlayacak Dünya Down Sendromlular Spor Oyunları'na katılacak Münevvere, AA muhabirine organizasyon için İzmir'de başarılı bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Sporun sosyalleşmesinde olumlu etkilerini gördüğünü anlatan Münevvere, "Dünya birincisi olarak, İtalya'da bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Hedefime ulaşmak için çok çalıştım. Birinci olup madalyamı anneme armağan etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Akın Üstün de sporun engellilerin hayatında önemli bir yere sahip olduğunu, bu nedenle federasyon olarak tüm engellilerin spor yapmasını önemsediklerini vurguladı.

Sporun fiziksel katkısının yanı sıra rehabilitasyon etkisinin de bulunduğunu ifade eden Üstün, şöyle konuştu:

"En önemli katkılardan biri ailelerinden uzakta yaşamlarına devam edebilmeleri. Evlerinden çıkamayan, çıkarılmayan engelliler şimdi ailelerinden uzakta farklı illerde kamplara katılıyor, uluslararası turnuvalar için yurt dışına çıkıyor. Şimdi ailelerine aldıkları madalyalarla çok büyük gururlar yaşatıyor. Federasyon olarak onlara ulaştık, sporla tanıştırdık, öz güvenleri geldi. Artık saklanmayan ön plana çıkarılan çocuklar olmaya başladılar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.