İzmir

Türkiye darbeye karşı ayakta

02:17 16 Temmuz 2016
Türkiye darbeye karşı ayakta

İzmir'de vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimini protesto etti.

Konak Meydanı'ndaki saat kulesi etrafında Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle toplanan çok sayıda vatandaş tepki gösterdi.

Vatandaşlar "Asker kışlaya", "Türkiye burada, darbeciler nerede", "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "Ya Allah, Bismillah Allahuekber" sloganları attı.

Grupta yer alan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, herkesi demokrasiye sahip çıkmaya çağırdı.

Kimsenin bu ülkeye demokrasiyi öğretmenin haddi olmadığını vurgulayan Şengül, şunları söyledi:

"Canlı olarak ölmektense bugün bedenimizi ortaya koyarız, tankların önüne yatarız, ölürüz. Herkes kendi görevine. Kimse bize haddimizi bildirmeye çalışmasın. Bu halk Allah'ın izniyle 3-5 çapulcuya izin vermeyecek. Başarıya ulaşamayacaklar, sağduyulu askerimiz, sağduyulu devletimiz onlara gereken cevabı verecektir. İzmir'deki bütün halkımızı dik durmaya çağırıyoruz, eğer bugün dik durmazsak ömür boyunca dik duramayız. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kefenimizle yola çıktık. Dik durmaktan, ölmekten, canımızı ortaya koymaktan korkmuyoruz. Allah'ın izniyle hayallerimizi gerçekleştirmek için canla, başla mücadeleye hazırız"

Tepki gösteren vatandaşlardan Arife isimli kadın da demokrasiyi kimseye teslim etmeyeceklerini belirterek, sandıkta kazandıkları gibi bugün de meydanlarda zaferi kazanacaklarını anlattı.

İbrahim Pala da askerin kışlaya, gerçek görevine dönmesini isteyerek, şunları kaydetti:

"Asker kışlaya, çocuklarımın ve ülkemin geleceği için asker kendi görevine. Asker sınırları korusun, PKK ile mücadele etsin, yönetime karışmasın. Asker çok meraklıysa üniformasını çıkarsın, siyasete girsin, kendi işini yapsın, bu ülke yönetimine el koymasın."

Kalabalığa katılım sürekli artarken, sürücüler araçlarıyla konvoy oluşturup korna çalarak protestolara destek verdi.

- Camilerden sela okundu

İzmir'deki camilerden sela ve Salavatı Şerif okunarak, tekbir getirildi, vatandaşlardan demokrasiye ve halkın iradesine sahip çıkılması istenerek, insanların Konak Meydanı'nda toplanmaları istendi.

Öte yandan, İzmir'deki Adnan Menderes Havalimanı'nda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı, uçuşların devam ettiği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.