İzmir

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

00:39 18 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Denizli ve Aydın'da meydanlarda toplanarak protesto eden vatandaşlar, demokrasi nöbeti tuttu.

Denizli'de sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde ellerinde Türk bayrakları Delikliçınar Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini lanetledi.

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için yatsı namazı sonrası Delikliçınar Yeni Camisi'nde dua eden vatandaşlar, tekbir getirdi, halk iradesine karşı yapılmak istenen darbe girişimini protesto etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara'dan telefonla bağlanarak meydandaki kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, demokrasi nöbetindeki vatandaşlara teşekkür etti, 15 Temmuz'daki ayaklanmaya karşı verilen mücadelenin önemine dikkati çekti.

Demokrasi nöbetinin asla bırakmayacaklarını ifade eden Zeybekci, "Bu milleti çapulculara asla bırakmayacağız. Bu milleti Allah'la aldatarak, bu milleti kandıranların inlerine gireceğiz demiştik, inlerine inşallah gireceğiz ve inşallah kurutacağız, onların heveslerini kursaklarında bıraktık. Milletin iradesinden başka hiçbir irade bu memlekette egemen olamayacak. Milletin iradesinden başka hiçbir güç Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayacaktır." dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri meydandaki vatandaşlara ikramlarda bulundu.

- Aydın'da çadırlarda "demokrasi nöbeti"

Aydın'da Kent Meydanı'nda toplanan her yaştan vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak "her şey vatan için", "şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

Meydandaki AK Parti il binası önüne kurulan çadırlarda "Demokrasi nöbeti" tutmaya başladı.

AK Parti Aydın Milletvekili MKYK üyesi Mustafa Savaş, demokrasi nöbetine devam ettiklerini belirterek, "Onların elinde top da, tüfek de olsa bizdeki bu iman ve inanç olduğu müddetçe Allah'ın izniyle bizlere bir şey olmaz" dedi.

Savaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Alanları terk etmeyin" sözünü hatırlatarak, vatandaşların, darbe girişimi sonlanana kadar "demokrasi nöbeti"ni devam ettirmeleri uyarısında bulundu.

Demokrasi nöbetine vatandaşların yanında, AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.