İzmir

İzmir'de hac kafilesine uğurlama

23:12 08 Ağustos 2016
İzmir'de hac kafilesine uğurlama

Hac ibadetini yerine getirmek için İzmir'den Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Suudi Arabistan'a gidecek hacı adayları dualarla uğurlandı.

Adnan Menderes Havalimanındaki uğurlama törenine 289 hacı adayı ile yakınları katıldı.

Törende Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, hac ibadetinin hem mali hem de bedenen yapıldığını belirterek, hacı adaylarından yolculukları boyunca sağlıklarına dikkat etmesini, bedenlerini fazla zorlamamalarını istedi.

Hacca gitmenin aynı zamanda manevi bir yolculuk olduğunu ifade eden Muslu, "Buradan giderkenki halinizle, hac ibadetini yapıp döndüğünüzdeki haliniz arasında fark olmalı. Bu, ayrıca tarihe yolculuktur. Peygamber Efendimizin, sahabelerinin yaşadığı yerleri göreceksiniz. En çok ihtiyacınız olacak şey sabırdır. Birbirimize karşı anlayışlı olalım." diye konuştu.

- Hacı adaylarının heyecanı

Hacı adaylarından 76 yaşındaki Fadile Deşik, gazetecilere yaptığı açıklamada yaşadığı heyecanı ve mutluluğu dile getirerek, "Allah herkese nasip etsin. Allah memleketimize dirlik, düzen, huzur versin. Dua edeceğim. Dünürüm, kızlarım, damadım, oğlum, torunlarım uğurlamaya geldi." dedi. Kendisini uğurlamaya gelen 3 yaşındaki torunundan ayrılmanın zor olduğunu belirten Deşik, "Ayrılmak zor ama orası daha ağır basıyor." şeklinde konuştu.

Zehra Fidanboy (61) da Hazreti Muhammed'in mezarını ziyaret edeceği için çok heyecanlı olduğunu kaydederek, 8 senedir hac için beklediğini, isteği gerçekleştiği için mutluluk duyduğunu söyledi. Eşiyle birlikte hacı olacaklarını dile getiren Zehra Fidanboy, son bir haftadır heyecandan uyuyamadığını ifade etti.

Fidanboy'un eşi Muhammed Fidanboy da kutsal topraklarda yakınları için dua edeceğini ifade ederek, "Ülkem için de dua edeceğim, Allah ülkemize zeval vermesin, güzel günler nasip etsin." dedi.

Bu yıl İzmir'den Diyanet İşleri'nin organizasyonuyla 593'ü kadın bin 27 hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Hacı adaylarına 60 din görevlisi eşlik edecek. Özel şirketlerin kafileleri de dahil edildiğinde İzmir'den gidecek hacı sayısının bin 699 olduğu öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.