İzmir

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

23:31 08 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla İzmirliler, Konak Meydanı'ndaki demokrasi nöbetini sürdürdü.

Meydanda 15 Temmuz'dan bu yana her akşam toplanan her kesim ve yaştan vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla şarkılar ve marşlara eşlik etti, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

"Öleceksek adam gibi ölelim", "81 ilde nöbetteyiz" pankartlarının açıldığı demokrasi nöbetinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmaları ve 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin görüntüler dev ekrana yansıtıldı.

Vatandaşlar, "Dombıra" ve "Türkiyem" şarkılarına meşale ve cep telefonlarının ışıklarıyla eşlik etti.

Nimet Çelebi, AK Parti'lisi, CHP'lisi, MHP'lisiyle, çoluğu çocuğuyla ilk günden bu yana meydanlarda demokrasi nöbeti tuttuklarını, nöbeti bırakmayacaklarını söyledi.

Bu nöbetin "parti işi" olmadığını vurgulayan Canan Alime Kocaman da "Bu, vatan, millet işidir. Liderimizin dürüstlüğüne, cesaretine inandığımız için her gün buradayız." dedi.

Şenay Öztürk de ilk günden bu yana her gün meydana geldiğini belirterek, "Reisimiz meydanlara çağırdığından beri demokrasi nöbetindeyiz." diye konuştu.

Yakup Gülcan da "Reisimiz pazar günü virgül koydu, nokta diyene kadar buradayız." şeklinde konuştu. Gerekirse ömrünün sonuna kadar her gün sabahlara kadar demokrasi için, vatan, millet, devlet ve çocukların geleceği için meydanları dolduracaklarını dile getiren Gülcan, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kahramanların yanında bu yaptıklarının önemsiz olduğunu vurguladı.

Reyhan Selimoğlu da ilk kez nöbete geldiğini, hislerini anlatmakta zorlandığını ifade ederek, vatan, millet, bayrak için tek yürek olunmasına tanıklık etmekten dolayı mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.