İzmir

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

01:00 10 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla Konak Meydanı'nda başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Meydanda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, şarkı ve marşlara eşlik ederek, FETÖ aleyhine slogan attı.

Katılımcılar, "Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan", "81 ilde nöbetteyiz", "Sefer bizim, zafer Allah'ındır" pankartları açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmaları ile 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin görüntüler dev ekrana yansıtıldı. Ayrıca darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu.

Vatandaşlardan Zehra Aktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asla "parti işi" olmayan nöbetin bitmesine çok üzüldüğünü söyledi.

Sultan Türker de seneye 15 Temmuz'a kadar nöbette bekleyebileceğini ifade ederek, "Yediği kaba pisleyen domuz sürüsüne asla vatanı bırakmayız. Yenilir yutulur bir şey değil. Bunların hesabı kesinlikle sorulmalı. İdam istiyoruz." diye konuştu.

Metin Akçalı ise 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın televizyondan cep telefonu aracılığıyla yaptığı çağrının kırılma noktası olduğunu vurguladı.

Toplumun o geceden bu yana tarih yazdığını dile getiren Akçalı, şunları kaydetti:

"Meydanlarda olmazsak en azından kendi üzerimize düşeni yapmazsak, meydanlar başka ellerin kontrolüne girecek. En azından milletin ve toplumun gücünü göstermek adına tek bir birey olsam da meydana çıkıyorum. Cumhurbaşkanımızın kontrolü elinde tuttuğunu görünce, toplum akın akın ortaya çıktı. O gece uyumadım. Sabahı ettiğimizde bu işin olumlu bittiğini anlamıştım. Toplum hangi durumda nasıl refleksler vereceğini biliyor artık, kendi üzerinden oynanan oyunları çok net gördü. Halkın meydanlara çıkışını sivil savunma tatbikatı gibi görüyorum. Bundan sonra belki bir ara verilir. İleride riskli bir durum olduğunda insanlar bir çağrıya gerek kalmadan sokağa çıkabilirler. Yarın bitecek ama insanlar hala gelmeye devam edecek diye düşünüyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.