İzmir

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

00:12 11 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından İzmir Konak Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, nöbetin son gününde de meydanı doldurdu.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'dan bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşların coşkusu nöbetin son gününde de sürüyor.

Milli iradeye karşı 15 Temmuz'da yapılmak istenen darbe girişimine karşı 27 gündür meydanı boş bırakmayan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atarak darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 11 anı defteri gönderilecek

AK Parti İzmir İl Başkanlığınca demokrasi nöbetinin başladığı günden bu yana meydanlardaki vatandaşların duygularını yazdığı 11 anı defteri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilecek.

AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla ilk günden bu yana binlerce İzmirli'nin Konak Meydanı'nı doldurduğunu belirtti.

Vatandaşların "demokrasi nöbeti"ne büyük teveccüh gösterdiğini dile getiren Yüksel, milletin duygularını yazdığı 11 anı defterinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderileceğini kaydetti.

-"Bir musibet çok büyük hayıra vesile oldu"

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Bahar Dinçer, yaşanan bir musibetin büyük bir hayıra vesile olduğunu, her kesimden, her siyasi partiden vatandaşın milli birlik ve beraberlik duygusu içerisinde meydanları doldurduğunu söyledi.

Darbe girişiminden Türkiye'nin büyük ders çıkarması gerektiğine dikkati çeken Dinçer, "Allah bize bir daha böyle kötü şeyler yaşatmasın. Her zaman birlik beraberlik içerisinde olmalıyız" dedi.

-"27 gündür burası evimiz oldu"

Meydanda nöbet tutan 44 yaşındaki Şerafettin Ilık, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Erdoğan'ın vatandaşları meydanlara çağırmasının ardından "demokrasi nöbeti" tutmaya başladıklarını ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız pazar günü bitti deseydi burası bomboştu. Ama "3 gün daha devam ediyor muyuz?" dedi. Virgül olsa yine devam edeceğiz. Bu meydan gösteriyor ki Türk milleti saçının teline zarar geleceğini hissettiğinde kenetlenen bir millettir. 27 gündür burası bizim evimiz oldu. Reis, "27 gün daha duracağız" derse dururuz" dedi.

Bedensel engeline ve 63 yaşına rağmen 15 Temmuz'dan bu yana "demokrasi nöbeti" tutan Yakup Zorlu ise "Vatan için canım feda olsun. Cumhurbaşkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin" ifadelerini kullandı.

67 yaşındaki Hüsamettin Gözütok da "Vatanımız, milletimiz cumhurbaşkanımız için buradayız. Yine olsa yine geliriz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.