İzmir

MHP ve TÜRKAV'dan Kocaoğlu'na teşekkür

14:58 15 Ağustos 2016
MHP ve TÜRKAV'dan Kocaoğlu'na teşekkür

MHP İzmir İl Başkanlığı ve Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) İzmir Şubesi, İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi'nin duvarında yer alan ve 1980 öncesine ait ülkücüleri itham eden gazete haberlerinden oluşan afişlerin kaldırtılması dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.

MHP İzmir Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut ve TÜRKAV İzmir Şube Başkanı Birol Demirci, yaptıkları ortak açıklamada, büyükşehir belediyesine bağlı İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi'nin duvarında yer alan ve 1980 öncesine ait ülkücüleri itham eden gazete haberlerinden oluşan afişlerin, bu konudaki rahatsızlığın iletilmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun talimatıyla kaldırıldığını belirtti.

Bulut, 12 Eylül 1980 öncesinin ibretle anılması ve dersler çıkarılması gereken bir dönem olduğunu ancak bu dönemde yaşanan acıların, kardeş kavgasının tek yanlı olarak gösterilmesini hayretle karşıladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Birçok büyük organizasyonumuzu İsmet İnönü Sanat Merkezinde yapan bir teşkilat olarak, duvarda asılı geçmişe ait tek taraflı haberler içeren gazete sayfalarını hayret ve üzüntüyle karşılıyorduk. Geçmişin adil olmayan ve bağnaz yaklaşımı olarak gördüğümüz bu kupürlerin büyükşehir belediyemiz tarafından kaldırılması gerçekten çok yerinde bir icraat oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve aynı düşüncede buluşan çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Zaten bu gerçekleşmeseydi, temsilde adalet için İzmirli Türk milliyetçileri olarak biz de sergi alanı olarak kullanmak üzere bir duvar isteğinde bulunacaktık fakat gereken yapıldı. Zor bir dönemden geçtiğimiz bugünlere yakışır bir şekilde adım atıldı. Birlik ve beraberlikte, geçmişin hatalarından dönmekten ve geleceğe hep birlikte yürümekten daha güzel bir şey olamaz."

TÜRKAV İzmir Şube Başkanı Demirci de afişlerin kaldırılmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"O yıllarda olan olaylar milletimize büyük acılar yaşattı. 12 Eylül 1980 ihtilali de yaşanan acıların, dökülen kanların ve kaybedilen hayatların arkasında hangi kirli ellerin olduğunu ortaya çıkardı. O kirli eller, bugün hala aynı planların peşindeyken bizler birlik, beraberlik ve uzlaşma kültürü içinde bu gibi saldırılara karşı dimdik durmalıyız. Bilhassa Sayın Kocaoğlu’nun attığı bu adımı çok anlamlı buluyoruz. Bir kez daha hassasiyeti ve ilgisi için teşekkür ederiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.