İzmir

İzmir'de gasp

12:50 17 Ağustos 2016
İzmir'de gasp

İzmir'in Menderes ilçesinde, birer gün arayla iki marketin kasiyerini silahla tehdit ettikten sonra kasadaki 3 bin 250 lira ve iki cep telefonunu gasbeden zanlı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Özdere Orta Mahalle'deki bir markete kar maskesiyle giren bir kişi, kasiyeri silahla tehdit edip kasadaki bin 90 lirayı aldıktan sonra kaçtı.

Bir gün sonra aynı mahalledeki bir başka markette benzer bir gasp olayı yaşandı.

Yüzüne maske takan ve hasta gibi davranan bir şüpheli, alışveriş bahanesiyle girdiği iş yerinde kasiyeri silahla tehdit ettikten sonra kasadaki 2 bin 150 ve iki cep telefonunu gasbetti.

Her iki olayın failinin yakalanması bölgede çalışma yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, iş yerlerine ait güvenlik kameralarından şüphelinin kimlik bilgilerine ulaştı.

Özdere ilçesindeki ikametgahında gözaltına alınan E.Ö, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere jandarmaya götürüldü.

Şüphelinin evindeki aramalarda bir kuru sıkı tabanca, bir av tüfeği ile marketten gasbettiği değerlendirilen bir miktar para ve iki cep telefonu ele geçirildi.

Bu arada gasp anı iş yerine ait güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, markete giren kar maskeli zanlı, kasiyerin bulunduğu bölüme yöneliyor ve buradaki çalışana silah doğrultuyor. Diğer markette ise şüpheli ağzına maske taktıktan sonra iş yerinde bir süre geziyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.