İzmir

Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

15:19 22 Ağustos 2016
Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Teröristlere gereken cevap verilmeli." dedi.

Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının Türkiye'nin karşısındaki düşmanların vahşetinin en belirgin göstergesi olduğunu belirtti.

"Teröristlere gereken cevap verilmeli." diyen Karataş, teröristle müzakere olamayacağını ifade etti. Karataş, şöyle devam etti:

"Biz meselelere bir bütün halinde bakıyoruz. Ne Pensilvanya'ya ne de Habur'a alkış tuttuk. İzmir'de dahi Habur rezaletine alkış tutanlar vardı. Pensilvanya’dan medet umanlar vardı. Türk milleti boyun eğmez, bozkurt gibi tasmadan nefret ederiz. Bize kimse esaret tasması takamaz, bizi bölemez. Hele hele Pensilvanya- Habur- DAEŞ gibi terör örgütlerini maşa olarak kullananlar bunu hiç başaramaz."

İzmir Mardinliler Federasyonu Başkanı Ferhan Ademhan, yaptığı açıklamada terörü lanetleyerek, saldırının bu topraklarda yaşayanları tahrik ederek birbirine düşürme amacı taşıdığını söyledi.

Tahriklere gelinmemesi gerektiğini vurgulayan Ademhan, "Birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Biz bu oyunların devam etmesinden korkuyoruz. Yapılmak istenen Türkiye'de iç savaş çıkarmak. 15 Temmuz'da bunu başaramayanlar Gaziantep'teki saldırıyla denedi." diye konuştu.

Ademhan, saldırının arkasında Türkiye'nin birlik ve beraberliğini istemeyen dış güçlerle, onun emellerine uygun hareket eden terör örgütlerinin bulunduğunu ifade ederek, "Tüm örgütler bunun içinde olabilir. FETÖ, IŞİD, PKK... Ülkede Kürt sorunu var, bu sorun sadece halk muhatap alınarak çözülmeli." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.