İzmir

11. Anadolu Buluşmaları Kızılcahamam’da başladı

09:55 24 Ağustos 2016
11. Anadolu Buluşmaları Kızılcahamam’da başladı

Anadolu Platformu tarafından düzenlenen 11. Anadolu Buluşmaları, Kızılcahamam'da başladı.

İlçedeki bir otelde düzenlenen buluşma, bu yıl "İslam Dünyasında Temel Sorunlar (Şiddet, Mezhepçilik ve Darbeler)" başlığıyla yapıldı.

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, İslam ümmetinin tarihinin en zorlu süreçlerinden birini yaşadığını, fitne ve tefrika ateşinin İslam coğrafyasını her taraftan kuşattığını ifade etti.

Konuşmasında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), bütün dini kavramların içini boşaltarak hiçbir ilke ve tutarlılık taşımayan, içi boşaltılmış, küresel ve emperyalist düzenin bütün zulümlerine hoşgörü gösteren bir din oluşturduğuna işaret eden Aldemir, şunları söyledi:

"Türkçeyi, Türklüğü, Müslümanlığı dillerinden düşürmeyerek, bu vatanın esas cibilliyeti olan 'zulme karşı başkaldırmak' karakterini, dünyanın her yerinde güya okullar açıp bayrağımızı dalgalandırarak, yani sağ gösterip sol vurarak yok etmeye yeltendiler. Vatan ve millet bilincinden uzak göstermelik etkinliklerle cibilliyetimizi hafifletip her şeye 'evet' diyen küresel düzenin hizmetinde robotlar yetiştirdiler."

Toplantıda, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fethi Polat, Suriye'nin eski tarım bakanlarından Esat Mustafa, Prof. Hayrettin Kahraman ve Dr. Azzam Temimi ile FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen yazar İbrahim Çolak da birer konuşma yaptı.

Kızılcahamam'da düzenlenen 11. Anadolu Buluşmaları, 28 Ağustos'ta sona erecek.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.